Ekonomi

Yayımlanan kararla, 'makaron' da bandrol uygulamasına dahil edildi!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan "Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) (III) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" ile makaron, bandrol uygulamasına dahil edildi.

Abone Ol

Haber Merkezi - Hükümleri Hazine ve Maliye Bakanı tarafından yürütülen "Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) (III) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı. 

Bu kapsamda, ilgili tebliğin (III/C/1) bölümünün birinci paragrafında yer alan “vergi güvenliğini sağlamak amacıyla tütün mamulleri” ibaresinden sonra gelmek üzere “, makaron” ibaresi, ikinci paragrafında yer alan “2402.90.00.00.00 (yalnız tütün yerine geçen maddelerden yapılmış sigaralar)” ibaresinden sonra gelmek üzere “ile 4813.10.00.80.00 (makaron)” ibaresi eklendi. 

Bununla birlikte, aynı tebliğin (III/C/1.1) bölümünün birinci paragrafında yer alan “sigara” ibaresinden sonra gelmek üzere “, makaron” ibaresi, son paragrafında yer alan “sigara” ibarelerinden önce gelmek üzere “ makaron ve” ibareleri eklenmiştir.

Tebliğin "özel etiketi veya işareti olmayan malların tespitinde müteselsil sorumluluk" başlıklı bölümünde yapılan değişiklik çerçevesinde, bandrol taşımayan makaron ürünü için de özel etiketi veya işareti olmayan ÖTV'ye tabi malların tespitinde uygulanan tarhiyat ve vergi ziyaı cezaları uygulanabilecek.