Şimşek'ten kredi notu yorumu: Ekonomiye güven artıyor Şimşek'ten kredi notu yorumu: Ekonomiye güven artıyor

S2-1Sürhan Altınkanat - Geçtiğimiz hafta okulların tatil olması sebebiyle tatil bölgelerine gidişler gözlemlendi. İki haftalık tatili fırsat bilen yerli turistler mevsimin kış olması sebebiyle karlı bölgeleri seçtiler.
Geçtiğimiz haftalarda yoğun kar yağışı alan Bolu bölgesi tatilcilerin en çok tercih ettiği bölgelerin başında geldi. Hafta sonu Gölcük ve Abant girişlerinde uzun kuyruklar oluştu. Abanttaki işletmelerde konaklamak için yer bulunamadı. Restaurant, cafe işletmecileri ayrıca günlük tatil yapmaya gelen misafirler ile doldu taştı. Başkent Ankara ve İstanbul’un tam ortak merkezinde bulunan Bolu bu açıdan hafta içi günlük tatil yapmak isteyen misafirler içinde doğası, tabiatı ve insanlarının misafirperverliği ile çok tercih ediliyor. Tabi bu arada fiyatlar dudak uçuklatır durumda. İşletmeciler ile konuştuğumuzda kendilerininde bu durumdan çok şikayetçi olduklarını dile S3getirdiler, ama maliyetlerin çok yükselmesi ile maalesef yapacakları bir şeyin olmadığınıda sözlerine eklediler. Şu an işlerinin iyi olduğunu söylerken, asgari ücretin yükselmesi, elektrik, su, doğalgaz, gıda maliyetini etkileyen akaryakıt fiyatları gibi kalemlerin sürekli yükselmesinin kendilerini olumsuz etkilediğini ve mecburen fiyat artışına gitmek zorunda kaldıklarını söylediler. 
Enflasyon kontrole alınmadığı sürece ne kadar zam olursa olsun bir çözüm olmayacağını ve tatilcilere de hasret kalmaktan korktuklarını dile getirdiler.

Editör: Ramazan Atabey