İki ilde eğitime 1 gün ara verildi İki ilde eğitime 1 gün ara verildi

Haber Merkezi- Yargıtay 3. Ceza Dairesi, tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında tahliye kararı vermedi, Atalay için ihlal kararı veren Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

En yüksek yargı organı olan ve kararlarının bağlayıcı olması gereken AYM'nin 14 Mayıs genel seçimlerinde TİP’ten Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay’ın tahliye edilmesi yönünde verdiği karar, Yargıtay tarafından tanınmadı. AYM’nin Anayasa’yı ihlal ettiği ve yetkisini aştığı görüşünü savunan Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Atalay hakkında ihlal kararı veren AYM üyeleri hakkında da suç duyurusunda bulundu. 3. Ceza Dairesi, AYM'nin Atalay'ın tahliye edilmesi yönündeki kararını da reddetti. 

Gezi davasından mahkum olduktan sonra milletvekili seçilen ve Anayasa Mahkemesi'nin hakkında ihlal kararı verdiği Atalay'ın dosyası, AYM tarafından yerel mahkeme olan İstanbul 13. Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti.

Mahkeme, dosyada karar verme yetkisinin Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nde olduğunu belirterek dosyayı geçtiğimiz günlerde bu daireye gönderdi. 

Dosyayı inceleyen Yargıtay 3. Ceza Dairesi, önceki kararının doğru olduğunu belirterek Anayasa Mahkemesi'nin ihlal kararına uyulmamasına hükmetti ve Can Atalay'ın mahkumiyet kararını onadı.

Editör: Esin Özdemir