Başrollerini Pınar Deniz ve Kaan Urgancıoğlu'nun paylaştığı ve 3 sezondur devam eden "Yargı" dizisi, dün akşam 94. bölümüyle ekrana geldi. Gelecek hafta yayınlanacak olan 95. bölümüyle ekrana veda edecek olan dizinin yeni bölümündeki bir sahne, olay oldu.

Ay Yapım imzalı dizide Hakim hanıma hayat veren Zeynep Özan’ın sahnesi dikkat çekti. Daha önce Ilgaz karakterinin beraat kararını veren hakimenin bu kez Çınar’ın (Arda Anarat) davasındaki sözleri , sosyal medyada büyük etki yarattı. Çınar karakterinin yargılandığı davada beraat kararı veren hakime hanımın, sahnede bağımsız yargı göndermesinde bulunduğu belirtildi. Dizide hakim karakteri, şuu sözleri sarf etti:

"Sistemimizde tahliye işleminin gerçekleşmesi için mahkemeden cezaevine geri götürürler. Halbuki yargı kararlarıyla serbest kalan birini bir dakika bile tutamazsın. Hakkında tahliye ya da beraat kararı verilen birinin özgürlüğünün bir saniye bile kısıtlanmasına taraftar değilim…"

Bakan Fidan: Müstakil bir siber güvenlik teşkilatı kurulacak Bakan Fidan: Müstakil bir siber güvenlik teşkilatı kurulacak

Bu sözler, mahkemenin beraat kararına rağmen serbest bırakılmayan ve milletvekiliği düşürülen Can Atalay başta olmak üzere yargı kararlarının sayılmasına gönderme olduğu şeklinde algılandı.

Editör: Deniz Ali Tatar