Güncel

Yarbay Ali Tatar, 14. ölüm yıl dönümünde mezarı başında anılacak

14 yıl önce Ergenekon ve Balyoz kumpas davaları sırasında kinci kez tutuklanmak isteyince hayatına son veren Yarbay Ali Tatar, ölüm yıl dönümünde Ankara Karşıyaka’da bulunan mezarı başında anılacak.

Abone Ol

Haber Merkezi - 14 yıl önce Ergenekon ve Balyoz kumpas davalarının devam ettiği 2009’da, İstanbul Beylerbeyi Deniz Eğitim Öğretim Komutanlığı’nda yarbay olarak görev yapan Yarbay Ali Tatar, yaşamına son vermişti. Yılın her 19 Aralık tarihinde mezarı başına anılan Tatar; 14. ölüm yıldönümünde ailesi, sevenleri ve çalışma arkadaşları tarafından  Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nda bulunan kabri başında anacak.

Anma töreni hakkıdna detayları, Yarbay Ali Tatar'ın ağabeyi Ahmet Tatar duyurdu. Tatar şu ifadeleri kullandı: "Hakk'a Yürüyüşünün 14.Yılında #YarbayAliTatar'ı Kabri Başında Anacağız. Bütün dostlarımızı bizlerle birlikte olmaya çağırıyoruz. Saygıyla.

Tarih: 17 Aralık 2023 Pazar
Saat: 12.30
Yer: Karşıyaka Mezarlığı Ada,D16 Parsel 1516"

Deniz Yarbay Ali Tatar; 5 Aralık 2009 tarihinde Amirallere suikast soruşturması kapsamında tutuklanan, itiraz sonucu 16 Aralık'ta tahliye edilen ve savcının itirazı üzerine hakkında tekrar tutuklama kararı alındıktan sonra yaşamına son vermişti. Tatar ardından bıraktığı veda mektubunda, “Böyle giderseniz ne yönetecek bir ordu ne yaşayacak bir cumhuriyet bulacaksınız” notunu içeren ifadelerini kullanmıştı.