Güray SOYSAL
ATATÜRK İSİMLERİ SİLİNİYOR
[caption id="attachment_209780" align="alignright" width="328"]
Sakarya Arena Stadı[/caption]
Spor tesisleri konusunda büyük mesafeler aldığımız bir gerçek.
Ancak, o tesislerde başarılı sporcu yetiştirmek ise başka meziyet olsa gerek.
Bu iki gerçeği nedense bir arada yapamıyoruz.
İşin çarpıklıktaki diğer tarafı ise, başka.
Sporumuzu yönettiğini zannedenlerin başka düşüncelere hizmet ettiğini görüyoruz. Yapılan büyük ve modern statların isimleri ise değiştiriliyor.
İşte eski ve yeni isimli 10 Stat örneği:
Bursa Atatürk Stadı: (Timsah veya Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadı)
Antalya Atatürk Stadı: (Antalya Arena)
Afyon Atatürk Stadı: (Afyon Zafer Stadı)
Eskişehir Atatürk Stadı: (Yeni Eskişehir Stadı)
[caption id="attachment_209778" align="alignright" width="332"]
Giresun Çotanak Stadı[/caption]
Antakya Atatürk Stadı: (Hatay Arena)
Konya Atatürk Stadı: (Konya Büyükşehir Belediyesi Stadı)
Sakarya Atatürk Stadı: (Sakarya Arena)
Kayseri Atatürk Stadı: (Kadir Has Stadı)
Rize Atatürk Stadı: (Çaykur Didi Stadı)
Giresun Atatürk Stadı: (Çotanak Stadı)
Tespit edebildiğim eski ve yeni stat isimler böyle.
Bu isimleri değiştirenlerin, Atatürk’ten ne istediğini bir türlü anlayamadım.
SPORA BÖYLE KADIN YÖNETİCİ LAZIM
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün kadrolarına, genelde eş-dost veya partililer kayırılır.
Bu düşünce çok sayıda gündeme gelince, gerçek spor insanları, hep geri planda kalır, zamanla yok edilip giderler.
Ancak...
[caption id="attachment_209776" align="alignleft" width="700"]
Burcu Soysal[/caption]
Yeni Genel Sekreter Burcu Soysal’ı bu düşüncenin dışında bırakacağız.
43 yaşında, 3 Üniversite bitiren, sporla ilgili çok sayıda sertifikası bulunan, kadro almak için “Dayısı” olmayan ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğünde 16 yıldır çalışan, soydaşım olan Burcu Soysal, Atıcılık Federasyonu Genel Sekreterliğine bileğinin hakkı ile getirildi.
Bu kadın sporcumuz Havalı-Ateşli Silahlarda Ulusal hakemlik yanı sıra, Buz Sporları İl hakemliği diploması da bulunuyor.
Daha ne olsun...
İşin diğer güzel tarafı, 15 yıl sonra bir kadın ve 1 kız çocuğu annesi olan Burca Soysal’ın Genel Sekreterlik koltuğuna bir kadın olarak Atıcılık Federasyonu Genel Sekreterliğine ilk kez oturmasıyla karşımıza geldi.
Ne diyeyim...
Şansı ve başarısı daim olsun...
BAŞKENT ANKARA HEP UNUTULUYOR
Başkent Ankara tesis konusunda hep sümen altına atılmasına karşılık, aynı düşünceyi Futbol Federasyonunun teknik kadroları da yerine getiriyor.
U16 Milli Takımımızın İstanbul'da düzenlenen hazırlık kampı TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yaptığı antrenmanlarla başlarken, Başkent Ankara’dan 1 ismin dahi çağırılmaması, kronik hastalığa dönen, unutkanlığın devam ettiğini gösteriyor. Peki teknik adamlar şöyle veya böyle bir kararla karşımıza çıkarken, Başkent imzasız o takımı saha kenarında koltuklarına oturup seyredenlerin ne yaptığını bir türlü anlayamadım.
ROBERTO CARLOS
Bir dönem ülkemiz ekiplerinden Fenerbahçe'de de forma giyen, futbol tarihinin en önemli sol beklerinden biri olarak kabul edilen dünyaca ünlü Brezilyalı yıldız Roberto Carlos, 1991 yılında Brezilya'da profesyonel futbol kariyerine başladı. Kısa zamanda gösterdiği performansla dikkat çekti ve 1995 yılında Inter'e transfer oldu. Serie A'da bir sezon oynadıktan sonra Real Madrid'e katılan Carlos, İspanyol devinde tam 11 yıl forma giydi ve sayısız başarıda pay sahibi oldu. 2007 yazında Madrid ekibiyle sözleşmesi biten Carlos, sansasyonel bir transferle ülkemiz ekiplerinden Fenerbahçe'ye imza attı. 2.5 yıl Süper Lig'de boy gösteren Brezilyalı yıldız, 2010 kış transfer döneminde Corinthians ile ülkesine geri döndü. Carlos aktif sporculuk kariyerini Rus ekibi Anzhi'de noktaladı. 2012 yılında futbolu bıraktıktan sonra bir dönem teknik direktörlük yapan ve ülkemiz ekipleri Sivasspor ile Akhisar Belediyespor'u da çalıştıran 47 yaşındaki Brezilyalı eski sol bek, şu anda yıllarca formasını giydiği İspanyol kulübü Real Madrid bünyesinde, Kurumsal Direktör olarak görev yapıyor.
BİR GÜREŞ EMEKÇİSİ YİNE GÖREVDE
Geçenlerde iddia ettiğim gibi Türk sporunun lokomotifi güreşimiz, şimdilerde yönetim bazında da ağırlığını koyuyor. Onların sonuncusu Metin Kaplan oldu.
Avrupa Şampiyonu güreşçimiz, Niğde, İzmir ve Yalova’dan sonra doktor sınavına hazırlanmak üzere ara verdiği İl Müdürlüğüne yeniden getirildi.
Şampiyon güreşçimiz şimdilerde Kilis Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne getirildi. Anlaşılan, faaldeki başarılı sporcularımızın yöneticilikteki sayıları gittikçe artacak.
Doğru söze ne denir?
Bir insanın yaşayıp, yaşamadığını anlamak isterseniz, nabzına değil. onuruna bak. Duruyorsa yaşıyordur.