Kocaeli'de sahte altınla kuyumcuları dolandırdığı öne sürülen 2 şüpheli yakalandı Kocaeli'de sahte altınla kuyumcuları dolandırdığı öne sürülen 2 şüpheli yakalandı

Haber Merkezi - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "Yapı İzin İstatistikleri, III. Çeyrek: Temmuz - Eylül, 2023" verilerini yayımladı.  Buna göre, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre, yılın üçüncü çeyreğinde belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı yüzde 24,9, daire sayısı yüzde 35 ve yüz ölçümü yüzde 21,7 arttı.

Bununla birlikte, belediyeler tarafından söz konusu dönemde yapı ruhsatı verilen yapıların toplam yüz ölçümü 39,1 milyon metrekare iken; bunun 21 milyon metrekaresi  konut, 10,0 milyon metrekaresi konut dışı ve 8,1 milyon metrekaresi ise ortak kullanım alanı olarak gerçekleşti.

En yüksek yüz ölçüm payı yüzde64,7 ile iki ve daha fazla daireli binaların oldu

Yapı ruhsatı verilen yapıların kullanma amacına göre en yüksek yüz ölçüm payına 25,3 milyon metrekare ile iki ve daha fazla daireli ikamet amaçlı binalar sahip oldu. Bunu 3,5 milyon metrekare ile bir daireli binalar izledi.

Ayrıca, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre, yapı kullanma izin belgesi verilen yapıların bina sayısı yüzde 13,7, daire sayısı yüzde 14,9 ve yüz ölçümü yüzde 14 azaldı.

Editör: Esin Özdemir