Ekonomi

Yandex’ten Türkiye’ye yatırım

Yandex, Türkiye'deki varlığını güçlendirmek ve dijital pazar payını artırmak için 400 milyon dolarlık yatırım yapacağını duyurdu.

Abone Ol

Yandex, Türkiye'deki dijital pazar payını önemli ölçüde artırmayı hedefliyor. Şirket, bu amaçla ülkemize 400 milyon dolarlık devasa bir yatırım yapacağını duyurdu. Bu yatırımla birlikte Yandex, Türkiye'ye özel olarak geliştirilmiş yeni ürün ve hizmetlerle kullanıcıların karşısına çıkacak.

Rusya merkezli teknoloji devi Yandex, Türkiye'deki varlığını güçlendirmek ve dijital pazar payını artırmak için büyük bir adım atıyor. Şirket, önümüzdeki üç yıl içinde 400 milyon dolarlık yatırım yapacağını duyurdu. Bu yatırım ile yüzlerce kişiye istihdam sağlanacak.

Yandex Search Türkiye Üst Yöneticisi Alexander Popovskiy, Türkiye'nin dijital potansiyeline güvendiklerini belirterek, "Önümüzdeki üç yıl içinde Türkiye’de teknoloji ürünleri geliştirmek ve yerelleştirmek için 400 milyon dolarlık yatırım yapacağız. Türkiye’nin dijital pazarı için özel olarak tasarlanmış ürünler geliştirerek kalıcı bir paydaş olmayı hedefliyoruz" dedi.