Haber Merkezi - Gazetenin haberine göre, bölgedeki Washington Post muhabiri, İsrail ordusunun 16 Ekim’de Dahayra beldesini hedef alan saldırılarında kullandığı 155 mm beyaz fosforlu top mermilerinin parçalarını buldu.

Haberde, beyaz fosforlu top mermilerinin kalıntıları üstünde bulunan üretim kodlarının ABD'de imal edilen mühimmatları sınıflandırmak için kullanılan terimlerle uyuştuğu, söz konusu mühimmatın 1989 ve 1992’de Louisiana ve Arkansas'taki mühimmat depolarında üretildiğinin ortaya çıktığı da kaydedildi.

Silah uzmanları da kalıntıların rengi ve üzerinde yazan seri numarayı doğrulayarak mühimmatın ABD kaynaklı olduğunu belirtti. 

İsrail güçleri, 16 Ekim'de 2 bin nüfuslu Dahayra beldesini gece boyunca beyaz fosforlu mühimmatla bombalamış ve bölge sakinleri kaçmaya imkan bulamamıştı. İsrail'in Dahayra’ya saldırısında yaralanan 9 kişiden 3’ü, hastaneye kaldırılmıştı. Dahayra’da yaşayanlar İsrail bombardımanını "kara gece" olarak tanımlıyor.

DEM Parti'den emekliye destek: En düşük maaş 32 bin lira olmalı DEM Parti'den emekliye destek: En düşük maaş 32 bin lira olmalı

Uluslararası Af Örgütünden 31 Ekim’de yapılan yazılı açıklamada,, 10-16 Ekim'de Dahayra ile sınır beldeleri Al-Mari ve Aita al-Chaab'a yönelik saldırılarda da beyaz fosfor kullanıldığını gösteren kanıtlar elde ettiği, bu saldırıların video ve fotoğraflarını doğruladığı kaydedilmişti.

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar