Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Tarım Orman ve Köyişleri komisyon toplantısına Veteriner Hekimler Derneği adına Genel Başkan Dr. Gülay Ertürk katıldı. Toplantıda konuşarak tasarı hakkındaki Veteriner Hekimler Derneği'nin görüş ve çekincelerini anlatan Ertürk 22 Temmuz 2024 tarihindeki ikinci toplantıya katılmak istediğinde “daha önceki toplantıya katılarak konuşma yaptığı” için Türkiye Büyük Millet Meclisi 28. dönemi boyunca meclise girişinin yasaklanmış olduğu kendisine ifade edildi.

"Bu durum başkanımız nezdinde Türk Veteriner Hekimlerine verilmiş bir cezadır"

Konu ile alakalı Veteriner Hekimler Derneği'nden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi;

Bakan Kurum ve Bakan Yumaklı bir araya geldi Bakan Kurum ve Bakan Yumaklı bir araya geldi

"Veteriner Hekimlik mesleğinin en köklü örgütü olan 94 yıllık bir derneğin başkanının komisyon toplantısına alınmaması, hatta meclise sokulmaması  kabul edilebilir değildir. Bu durum başkanımız nezdinde Türk Veteriner Hekimlerine verilmiş bir cezadır. Bunu kabul etmiyoruz, protesto ediyoruz.  Veteriner Hekimler Derneği 1930 yılından bu yana, hayvan sağlığı, halk sağlığı, hayvan refahı, gıda güvenliği, meslektaşların haklarının korunması için yasalar çerçevesinde mücadele ediyor. Bu mücadelesine devam edecek. VHD Genel Başkanı Dr. Gülay Ertürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisine  “girmesi  yasaklanmışlar” listesine alınmış olması  yanlışlığından  ivedilikle dönülmesini yüce meclisimizin iradesine saygılarımızla sunarız. "

CHP Niğde Milletvekili Gürer: Düzeltilmesini talep ediyoruz

Komisyon'da söz alarak konu ile ilgili konuşan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tepkisini şu ifadelerle dile getirdi;

"Veteriner Hekimler Derneği Genel Başkan Dr. Gülay Ertürk'ü siz davet ettiniz, siz konuştunuz ve Türkiye Büyük Millet Meclisi 28. dönemi boyunca meclise girişi yasaklanmış. Düzeltilmesini talep ediyoruz."

Editör: Nur Yıldız