Festivalin açılışı, Tim Burton'un yönettiği 'Beetlejuice Beetlejuice' dünya prömiyeri ile yapıldı. Film gelecek hafta dünya çapında sinemalarda gösterime girecek. Festivalde gösterilecek Angelina Jolie ile Maria, Daniel Craig ile Queer, Brad Pitt ve George Clooney ile Wolfs ve çok daha fazla yapım heyecanla bekleniyor.

Beetlejuice Beetlejuice: Deetz ailesinin üç nesli, beklenmedik bir trajedinin ardından Winter River'daki evlerine geri döner. Beterböcek ise hala Lydia’nın peşindedir. Asi genç kız Astrid, tavan arasındaki gizemli kasaba maketini keşfeder ve Öbür Dünya'ya açılan kapı kazara açılır. Bu durum Lydia'nın hayatının alt üst olmasına neden olur. Her iki alemde de sorunlar baş gösterirken, birinin Beterböcek'in adını üç kez söylemesi ve karmaşayı ortaya çıkarmak için geri dönmesi an meselesidir.

Maria: Efsanevi opera sanatçısı Maria Callas'ın hayat hikayesinin konu edildiği filmde, sopranonun Paris'te izole bir şekilde geçirdiği hayatının son yıllarına odaklanılıyor. Amerika doğumlu Yunan soprano Maria Callas, 20. yüzyılın en tanınmış ve en etkili opera sanatçılarından biriydi.

Harvest: Yedi halüsinasyon günü boyunca, belirsiz bir zaman ve mekanda, ismi olmayan bir köy ortadan kaybolur. Kasabalıdan çiftçiye dönüşen Walter Thirsk ve şaşkın malikane efendisi Charles Kent, çocukluk arkadaşlarıdır ve dış dünyadan gelen bir istilayla karşı karşıyadırlar: Modernitenin travması.

Jouer Avec Le Feu (The Quiet Son): Pierre, 50 yaşında, iki oğlunu tek başına büyütüyor. Üçü de birbirine çok yakın. En küçüğü Louis, Paris'teki üniversiteye gitmek için evden ayrılmak üzere. Biraz daha büyük olan Fus, gizliliğe yöneliyor. Şiddete hayran olan o, babasının tam tersine aşırı sağcı gruplarda aktif hale geliyor.

April: "April" (önceki ismi Those Who Find Me olan), ülkenin yasalarına rağmen kırsal Georgia'da kürtaj yapan bir kadın doğum uzmanı olan Nina'nın hikayesini konu alıyor.

The Brutalist: "The Brutalist", László Toth ve eşi Erzsébet'in Amerika'ya göçme hikayesini konu ediniyor. 1947 yılında çift Amerika'ya göç eder ve Laszlo Toth, mimari eserini ortaya çıkarabilmek için 30 yıl boyunca çalışmalarını sürdürür.

Kjærlighet (Love): Film, cinsellik ve geleneksel ilişkiler konusunda toplumsal normları sorgulayan Marianne ve Tor adlı iki sağlık çalışanının hikayesini konu alıyor.

Babygirl: Nicole Kidman, Harris Dickinson tarafından canlandırılan genç bir stajyerle ilişki yaşamaya başlayan güçlü bir CEO rolünde Antonio Banderas'la başrolü paylaşıyor.

Joker: Folie à Deux: Zamanla kendi kimliğinden uzaklaşıp Joker kimliğine bürünen Arthur Fleck’in hayatına odaklanılan Joker filminin devam halkası olan Joker: Folie à Deux’da, Joker karakterine bir kez daha Joaquin Phoenix hayat veriyor. Joker’in aynı derecede dengesiz olan muadili Harley Quinn rolünü ise Lady Gaga üstleniyor.

Horizon: An American Saga – Chapter 2: Savaşın getirdiği travmalarla boğuşan bir asker, idealist bir gazeteci ve yerli bir avcı bulunuyor. Her biri, kendi bakış açılarıyla Amerika'nın geleceğini şekillendirmek için çaba sarf ederken, birbirleriyle olan ilişkileri de derinleşir.

Wolfs: "Wolfs", bir sonraki işleri için birlikte çalışmakla görevlendirilen iki yalnız adamın hikayesini konu ediyor.

Bir dizi banka soygunu ve araba soygunu, Kuzeybatı Pasifik'teki toplulukları korkuttu. Yalnız bir FBI ajanı, suçların geleneksel, finansal motivasyonlu suçluların değil, bir grup tehlikeli yerel teröristin işi olduğuna inanır ve araştırmaya başlar.

Kadıköy Plak Günleri sekizinci kez müzikseverlerle buluşacak Kadıköy Plak Günleri sekizinci kez müzikseverlerle buluşacak

Queer: Queer, Mexico City'de Amerikalı üniversite öğrencileri ve yurtdışındaki bar sahipleri arasında bir hayat süren Lee’nin yaşamına odaklanıyor. Lee, Florida'dan kısa süre önce terhis edilmiş bir Birleşik Devletler Donanması askeri olan Adelbert Lewis Marker'a dayanan Allerton adında genç bir adamın peşine düşer.

2073: Film, tarihin akışını değiştirmek ve insanlığın geleceğini kurtarmak için hayatını riske atan bir zaman yolcusunu anlatıyor.

Editör: Erva Gün