Güncel

Veliler dikkat! MEB o uygulamayı yasakladı

Öğretmen, okul yönetimi ve veliler arasındaki iletişimi gönüllülük esasına dayalı olarak yürüten fakat son dönemlerde tartışma konusu sınıf anneliği yasaklandı.

Abone Ol

Haber Merkezi - Millî Eğitim Bakanlığı, öğretmen ve veliler arasındaki iletişimi düzenlemek için gönüllü olarak veliler arasından seçilen sınıf anneliği uygulamasını yasakladı. Son dönemde bu kişilerin ders için kullanılacak araçlar için para ve aidat topladığı ve derslere müdahil olduğu yönündeki şikayetler üzerine Bakanlık harekete geçti. 

MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Zarife Seçer tarafından valiliklere gönderilen "Mevzuatta yer olmayan uygulamalar hakkında (Sınıf annesi)" konulu yazıda sınıf anneliği kapsamında yapılan uygulamaların eğitimin temel niteliklerine aykırı olduğu, pedagojik olarak sakıncalar yarattığı belirtildi. 

Son olarak bir öğrencinin sınıf annesiyle tartışması gündem olmuştu. "Ben bu sınıfın sınıf annesiysem her şeyi bilmek zorundayım" diyen veliye, öğrencinin "Sınıf annesi sanki dünyanın ağası" diye cevap verdiği video tartışmalara neden olmuştu.