Haber Merkezi - Kundura Sinema’da bu hafta sonu, klasik filmler izleyicileri bekliyor. Beykoz Kundura’nın restorasyonuyla büyüleyen sinemasında 1900’lü yılların başından Asta Nielsen komedileri canlı müzik eşliğinde gösterilirken, Fransız Yeni Dalga akımının yaratıcılarından Agnès Varda ve Alain Resnais imzalı iki klasik de restore edilmiş kopyalarıyla perdede olacak. 18 Kasım Cumartesi günü saat 14:00’te gösterilecek Alain Resnais filmi “Hiroşima Sevgilim” (Hiroshima mon amour, 1959), bir Fransız oyuncu ile Japon mimarın Hiroşima’da başlayan ve biten aşkı anlatıyor. Fransız edebiyatının usta kalemlerinden Marguerite Duras imzalı senaryosuyla Oscar’a aday olan, 1959 Cannes Film Festivali’nden FIPRESCI Ödülü’nü kazanan film, geçmiş ile şimdiyi, bireysel acılar ile toplumsal sancıları zarif bağlarla ören tutkulu ve hüzünlü bir başyapıt.

Berkant-Kilickap

Feminist klasik

19. Alanya Uluslararası Caz Festivali müzikseverlerle buluşacak 19. Alanya Uluslararası Caz Festivali müzikseverlerle buluşacak

Yarın ayrıca, feminist sinemanın köşe taşı niteliğindeki filmlerinden “5’ten 7’ye Cléo” (Cléo de 5 à 7, 1962) saat 16:30’da gösterilecek. Agnès Varda’nın yazıp yönettiği film, baş kahramanı Cléo’nun peşinde 60’lı yılların Paris’inde başdöndürücü bir yolculuğa çıkarıyor. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışan film, Varda’nın sinemada kadın bakışını yeniden tanımlayan devrimci kamerası ve Cléo rolünde Corinne Marchand’ın ikonik performansıyla unutulmaz bir klasik.

1916_The-ABC-of-Love 02

Canlı müzik eşliğinde Asta Nielsen komedileri

Kundura Sinema’nın Pazar günü programında seyircileri, film ve müziğin bir arada olacağı benzersiz bir gösterim bekliyor. Yerli alternatif sahnenin özgün müzisyenlerinden Berkant Kılıçkap ile Umut Çetin’in perdenin önüne geçecekleri gösterimde, sessiz sinema yıldızı Asta Nielsen’ın oynadığı “Zapata’s Gang / Zapata’nın Çetesi” (1913/14) ve “The ABC of Love / Aşkın Alfabesi” (1916) adlı komediler art arda gösterilecek. Dönemin en popüler komedilerinden olan bu iki film, Berkant Kılıçkap ve Umut Çetin’in canlı müzikleri eşliğinde ve restore edilmiş kopyalarıyla seyirciyle buluşacak.

1913-4_Zapatas-Gang

Editör: Deniz Ali Tatar