Uzay turizmi şirketi "Space Perspective", müşterilerini uzayın sınırlarına taşıyacak küre şeklinde bir kapsül araç tasarladı. Heyecan arayanlar, 125 bin dolarlık bir bilet alarak dev balonla bu benzersiz seyahate katılabilecekler.

Şirket, açık bar ve tuvalet içeren lüks balonuyla Dünya manzarası sunan ilk başarılı uçuş denemesini tamamladığını duyurdu. Sekiz koltuğa sahip araçla yapılacak seyahatlerin resmi olarak bu yılın sonunda başlaması planlanırken, en düşük depozito ücreti bin dolar olarak belirlendi.

Space Perspective, rezervasyon formunda uzaya seyahat gerektirebilecek durumlar arasında arkadaş ve aile toplantıları ile şirket toplantılarını belirtiyor. Kapsülde yolcular için bar, araç içi Wi-Fi ve tuvalet gibi olanaklar bulunacak. Yolcular, kapsülün içindeyken Dünya'nın 360 derecelik manzarasının tadını çıkarabilecekler.

Space Perspective’in uzay balonuyla ilgili duyurusu, şirketin X sitesinde aracın "şimdiye kadar yapılmış herhangi bir insanlı uzay uçuşu kapsülünün en geniş iç mekanına sahip" olmasıyla dikkat çekti. Balon, uzayın sınırına kadar seyahat edecek ve Dünya atmosferinin yaklaşık 29 kilometre üzerinde duracak. Şirket, bu yolculukla uzayın sınırına götürülen insan sayısında yeni bir rekor kırmayı hedefliyor.

Geçtiğimiz ay yapılan bir güncellemede, şirket misafirlerin uzayın sınırındayken kapsülde karşılaşacakları kuşbakışı manzarayı paylaşmıştı. Neptune Uzay Aracı; SpaceBalloon, yedek iniş sistemi ve kapsülden oluşuyor. Kapsül, geniş iç mekanı ve konforu en üst düzeye çıkararak 8 yolcuyla bir kaptanı taşıyacak şekilde tasarlanmış.

Ülke genelinde Milli Teknoloji Atölyeleri kuruluyor Ülke genelinde Milli Teknoloji Atölyeleri kuruluyor

Şirket, kapsüllerinin roketlere kıyasla çok daha yavaş ve nazik bir şekilde dünyadan ayrıldığını belirtti ve bu teknolojinin "NASA ve diğer saygın kuruluşlar tarafından binlerce kez kullanıldığını" vurguladı. Uzayın sınırına yapılacak bu yolculuğun altı saat süreceği ifade ediliyor.

Editör: Kağan Karacehennem