Güncel

Uzay yolcuları, aileleriyle vedalaştı

18 Ocak'ı 19 Ocak Cuma gecesine bağlayan 00.49'da gerçekleşmesi planlanan Türkiye’nin ilk uzay yolculuğu öncesi, astronotlar aileleriyle vedalaşıp Crew Dragon uzay aracına hareket etti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ise, bu heyecanı izlemek için herkesi ekran başına davet etti.

Abone Ol

Haber Merkezi - Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın da yer alacağı Axiom 3 uçuşu'na saatler kaldı. 19 Ocak'ın ilk saatleri olan saat 00.49'da gerçekleşecek olan fırlatma öncei astronotların aileleri,  fırlatma rampası yakınlarında toplandı.  Bölgeye helikopterle gelen astronotlar, herkese karşı hep birlikte poz verdi. Türkiye'nin ilk astronotu Havacı Albay Alper Gezeravcı ise, helikopterden inişinde büyük bir sevgi gösterisiyle karşılaştı.

Gezeravcı'nın "Nasılsınız?" sorusuna ailesi iyi olduklarını söyleyerek karşılık verdi. Ardından Gezeravcı, "Sizi yukarıdan arayacağım" sözleriyle karşılık vererek her şeyin yolunda olduğunu söyledi. Gezeravcı ve 3 astronot, aileleri ile vedalaştıktan sonra kendilerini fırlatma rampasına götürecek elektrikli araçlara bindi. Ax-3 misyonu olarak adlandırılan uzay yolculuğu; bir özel şirket tarafından yapılan ve tamamı Avrupalılardan oluşan ilk uçuş olma özelliğini taşıyor. Gezeravcı’nın "Görev Uzmanı" olarak yer alacağı 4 kişilik ekipte, Michael Lopez-Alegria, Walter Villadei ve Marcus Wandt da bulunuyor. 



Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ise, sosyal medya hesabından bir duyuru paylaştı. Kacır, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görev yapacak Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'ya ilişkin tanıtım videosu paylaşımını yaptı. Bakan Kacır, "Gurur Duy Türkiye" etiketiyle yaptığı paylaşımda, "Haydi Türkiye, bu gece 00.49'da herkes ekran başına" dedi.