Güncel

Uygulama başladı: Kuaför ve güzellik salonlarına yeni düzenleme

Ticaret Bakanlığı, berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönündeki kararın bugün itibarıyla yürürlüğe girdiğini duyurdu.

Abone Ol

Ticaret Bakanlığı, berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulamasının bugün itibarıyla yürürlüğe girdiğini ifade etti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, sektör paydaşları tarafından Bakanlığa iletilen talep ve öneriler titizlikle değerlendirilerek, ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde 18 Ağustos 2022 tarihinde karar alındığı anımsatıldı.

Açıklamada, kapalı olunacak günün belirlenmesi sürecinde her ilin sektörel yapısı, işletme profili ile tüketici tercih ve ihtiyaçlarının göz önünde bulundurulduğu vurgulandı. Bu doğrultuda, valilikler tarafından belirlenen günlerde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının kapalı olacağı kaydedildi.

1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giren bu düzenleme ile işletmelerin belirlenen günlerde kapalı olup olmadıkları valilikler tarafından denetlenecek. Uygulamaya uymayan işletmelere ise Ticaret Bakanlığı tarafından idari yaptırım uygulanacak.