Haber Merkezi - Yeşilçam’ın usta ve ödüllü yönetmeni olan Yılmaz Atadeniz, 91 yaşında hayatını kaybetti. Sarıyer Eftal Hastanesi’nde 1 haftadır tedavi gören Yılmaz Atadeniz’in kızı Işık Atadeniz "Babama Covid teşhisi konuldu. Ciğerlerinde enfeksiyon oluşunca yoğun bakıma alındı. Bu sabah da kaybettik" dedi.

İmamoğlu'ndan Beyoğlu tepkisi: "Vali de utansın, kaymakam da utansın" İmamoğlu'ndan Beyoğlu tepkisi: "Vali de utansın, kaymakam da utansın"

Acı haberi oyuncu Zafer Algöz duyurdu. Algöz, "Yeşilçam'ın enteresan filmlere imza atan yönetmeni Yılmaz Atadeniz ağabeyimizi kaybettik. Allah rahmet eylesin" dedi. Usta yönetmenin cenaze töreninin yarın yapılacağı, Aşiyan Mezarlığı’ndaki aile kabristanına defnedileceği açıklandı.

3644612_c14605dec86ff82ad4c8303b76be0a0c_640x640

Kabataş Erkek Lisesi mezunu olan Yılmaz Atadeniz, kurgucu ve film yönetmeni olan ağabeyi Orhan Atadeniz‘in ani ölümünden sonra Erman Film Stüdyosu'nda çalışmaya başladı. Sinema alanındaki dernek ve sendikalarda kurucu olarak yer alan Yılmaz Atadeniz, Sine-Sen derneğinin kurucusu ve iki devre başkanlığını yaptı. 1988‘den beri Film Yapımcıları Derneği Yönetim Kurulu’nda görev alan Atadeniz, 1989’da II. Ankara Film Festivali ve 1992 ‘de Altın Koza Film festivali Jüri Başkanlığı'nı üstlendi.

Editör: Deniz Ali Tatar