Bir süredir yoğun bakımda tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren usta gazeteci Güneri Cıvaoğlu, bugün son yolculuğuna uğurlandı.

85 yaşında hayata veda eden Cıvaoğlu için ilk olarak Demirören Medya Center’daki Milliyet gazetesi binası önünde veda töreni düzenlendi.

Kayseri'de yaşlılar Bilim Merkezi'nde kolonya yaptı, planetaryumda buzulları inceledi Kayseri'de yaşlılar Bilim Merkezi'nde kolonya yaptı, planetaryumda buzulları inceledi

ANKA'dan Edda Sönmez'in haberine göre, törene, tarihçi İlber Ortaylı, eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) genel başkanı Altan Öymen ile Demirören Medya çalışanları ve çok sayıda meslektaşı katıldı.

“Güneri Cıvaoğlu ile onun gazeteciliğe ilk başladığı zamanlardan beri tanışıyoruz" diyen Altan Öymen, törende şunları söyledi:

"O zamanlarda Ankara’daydık. O Akis gazetesi, ben ise Ulus gazetesindeydim ve aynı binalardaydık. Son olarak da Milliyet gazetesinde odalarımız yan yana idi. Gazetecilikte çalışanların haklarının elde edilmesi açısından kendi uygulamaları çok önem taşır. Özellikle ileri yaşa gelmiş gazetecilerin haklarının korunması açısından bir nevi çağ atlatmış sayılır. Allah rahmet eylesin, bütün gazeteciler için de çok büyük bir kayıp. Ailesine de sabırlar dilerim.”

Editör: Esin Özdemir