Haber Merkezi - İzmir'de, Olivtech-11. Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı'nın kapıları açıldı. Fuara katılan üreticiler, dökme zeytinyağı ihracatı yasağının kalkmasını talep etti.

ANKA'dan Sefer Talay'ın haberine göre, fuarı ziyaret eden Tariş Zeytinyağı Birliği Başkanı Fikret Akova, zeytinde var yılı olduğunu vurgulayarak, dökme zeytinyağı ihracatının serbest bırakılmasını istedi.

"Önümüzdeki yılı riske atmayalım"

İhracatın önünün açılması gerektiğini belirten Akova, bu konuda herkese görev düştüğünü kaydetti. Öte yandan, zeytinyağını ve zeytini seven herkesin fuara geldiğini ekleyen Akova, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Burada zeytin konuşuluyor, zeytinyağı konuşuluyor ve sorunları konuşuluyor. Sorunlar deyince, bu yılla ilgili olarak birkaç cümle söylemek isterim. Bu yıl dökme zeytinyağı ihracatındaki kısıtlama kalkmazsa şayet, önümüzdeki yıl var yılı. Çok mahsul görünüyor. Geçtiğimiz yıldan da bu yıla tüketim fazlası stokla giriyoruz. O da görünüyor ortada. Eğer bu kısıtlama kalkmazsa  sıkıntılar olacak diye görüyoruz. Bu anlamda yetkililere sizin aracılığınızla seslenmek istiyorum; önümüzdeki yılı riske atmayalım. Şimdiden ihracat firmaları bu bağlantıları yapmak istiyorlar. Bu bağlantıları yapsınlar. İhracatın önü  açılsın ki, önümüzdeki  sezon üreticiler zeytinlerini toplayabilsinler. Yağlarını elde edebilsinler. Bu anlamda hepimize bir görev düşüyor."

Skywell yetkilileri Türkiye ziyareti gerçekleştirdi Skywell yetkilileri Türkiye ziyareti gerçekleştirdi

Editör: Haber Merkezi