Dünya

Ürdün, dörtlü zirveyi iptal ettiğini duyurdu

Ürdün, başkent Amman'da bugün Kral Abdullah, Biden, Sisi ve Abbas arasında yapılması planlanan dörtlü zirveyi iptal ettiği açıkladı.

Abone Ol

Haber Merkezi - Çarşamba günü yapılması beklenen ve Ürdün'Ün başkenti Amman'da gerçekleşecek dörtlü zirve, iptal edildi. İptal kararını, Memlek televizyon kanalına konuşan Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi açıkladı. Safedi, "Zirve yapılacaksa bundan ikincisi değil, tek sonucun çıkmasını istiyoruz. O da savaşın sonlandırılmasıdır. Filistinlilerin insanlığına saygı ve gerekli yardımların ulaştırılmasıdır."

Safedi, bu katliamın durmasını istediklerini ve kardeş Filistin halkına desteği sürdüreceklerini söyledi. Ayrıca Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd yaptığı açıklamada, Amman’daki dörtlü zirvenin iptali kararının Mısır, Filistin ve Ürdün arasında koordine ile alındığını belirtti.

Ürdün’ün başkenti Amman’da 18 Ekim’de düzenlenmesi planlanan dörtlü zirveye Ürdün Kralı Abdullah, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, ABD Başkanı Joe Biden ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas katılacaktı. İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesini bombalaması sonucu 500 kişinin hayatını kaybetmesi tüm dünyadan büyük tepkilere neden olmuştu.