Tarık Akan, mezarı başında anıldı Tarık Akan, mezarı başında anıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram'a getirilen erişim engelinin saat 21:30'da sona ereceğini bildirdi. 

Sosyal medya uygulaması Instagram'a ilişkin açıklama yapan Uraloğlu, "Katalog suçları içeren paylaşımların kaldırılmasına dair çalışma sonrası, bu paylaşımlar kaldırılacaktır. Süreçte işbirliği yapan Meta yetkililerine teşekkür ediyorum" dedi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 2 Ağustos'ta katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle Instagram'a erişim yasağı getirdi.

 Sosyal medya hesabından canlı yayın yaparak Meta'yla varılan anlaşmayı duyuran Uraloğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Katalog suçları kapsamında olan içerikler kaldırılacak. görüşmeler sonunda belli kararları aldık. Yasaların ihlali sözkonusu olduğunda hızlı müdahale gerçekleştirilecektir. Haklar tam olarak koruncaktır. Silinen hesaplar ile ilgili adil bir uygulama gözetilecektir. Terörle mücadele noktasında PKK/PYD ve FETÖ gibi hesaplar META tarafından kaldırılması için gerekli hassasiyet gösterilecektir. Güvenlik ve kamu düzeni de korunacaktır. Bu çerçevede önemli mesafe katedilmiştir. Yakın zamanda META yetkililerinin Türkiye'ye daha geniş katılım sağlayacaklarını bildirmek isterim. Katalog suçları ile ilgili gerekli işlemler tamamlanmıştır. "

Editör: Esin Özdemir