Dünya

UNIFIL: Barış güçlerine yönelik her türlü kasıtlı saldırı yasalara aykırı

İsrail ordusu, Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Görev Gücü (UNIFIL) tarafından tutulan üç noktaya ateş açtı. UNIFIL'den konuya ilişkin yapılan açıklamada, Barış güçlerine yönelik her türlü kasıtlı saldırının yasalara aykırı olduğu bildirildi.

Abone Ol

İsrail güçleri, Lübnan'ın güneyindeki BM barış gücü (UNIFIL) tarafından tutulan üç noktaya ateş açtı. UNIFIL sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamada, Barış güçlerine yönelik her türlü kasıtlı saldırının yasalara aykırı olduğunu bildirdi.

UNIFIL, İsrail’in Lübnan'ın güneyindeki UNIFIL kontrolündeki noktalara düzenlediği saldırılara dair açıklama yaptı. Açıklamada, "Barış güçlerine yönelik her türlü kasıtlı saldırı uluslararası hukukun ve 1701 sayılı Güvenlik Konseyi kararının ağır bir ihlalidir. Konuya ilişkin güncellemeleri İsrail ordusu ile birlikte takip ediyoruz" ifadeleri yer aldı.

UNIFIL açıklamasının tamamı şöyle:

"İsrail ordusu ve tüm aktörlere BM personeli ve mallarının emniyet ve güvenliğini sağlama ve BM binalarının dokunulmazlığına her zaman saygı gösterme yükümlülüklerini hatırlatırız. UNIFIL barış gücü askerleri Güney Lübnan'da BM Güvenlik Konseyi yetkisi kapsamında istikrara dönüşü desteklemek üzere bulunmaktadır.

Mavi Hat boyunca yaşanan son gerginlik Lübnan'ın güneyindeki kasaba ve köylerde geniş çaplı yıkıma neden olurken, sivil bölgeler de dâhil olmak üzere İsrail'e roketler fırlatılmaya devam ediyor.”