Dünya

Umman Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Refah'ı işgalinin tehlikeli sonuçları konusunda uyarılarda bulundu

Umman Dışişleri Bakanlığı, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki sivilleri, mülkleri ve tüm tesisleri hedef almasının yol açacağı yıkıcı etkilerden tamamen sorumlu tutulması gerektiğine dikkat çekti.

Abone Ol

Haber Merkezi - Umman, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyinden zorla yerinden edilmiş yüz binlerce kişiyi barındıran Refah kentine kara saldırısı ihtimaline ilişkin uyarılarda bulundu.

Umman Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'i kibrinden vazgeçirmek ve saldırılarını durdurmaya zorlamak için uluslararası topluma somut önlemler ama çağrısında bulundukları belirtildi. 

Öte yandan, insani ihtiyaçların Gazze Şeridi'nin her yerine ulaştırılması için sınır geçişlerinin açılması gerektiği yer alan açıklamada, İsrail'in Refah'ı işgalinin tehlikeli sonuçlar doğuracağına dikkat çekildi. 

 İsrail güçlerinin, Gazze Şeridi'ndeki sivilleri, mülkleri ve tüm tesisleri hedef almasının yol açacağı yıkıcı etkilerden tamamen sorumlu tutulmasına işaret edilen açıklamada, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırının, uluslararası hukuka ve uluslararası insancıl hukuka açık bir meydan okuma olduğu vurgulandı.