Dünya çapında Microsoft dahil birçok şirkete hizmet veren CrowdStrike adlı siber güvenlik şirketinde yaşanan sorun nedeniyle birçok hizmet durdu. Süpermarketlerden havayollarına medyadan borsa ve bankacılığa kadar geniş bir sektörde şirketlerin hizmetleri aksıyor.

Peki, Microsoft çöktü mü? Microsoft ne zaman düzelecek?

Kullanıcı raporları Microsoft Store şirketinde olası problemler var olduğuna işaret ediyor.

MICROSOFT ÇÖKTÜ MÜ? Microsoft ne zaman düzelecek?

Ege Denizi'nde 3.7 büyüklüğünde deprem Ege Denizi'nde 3.7 büyüklüğünde deprem

Microsoft, 18 Temmuz 2024'te başlayan ve bazı kullanıcıları etkileyen büyük bir hizmet kesintisi yaşadı. Bu kesinti, Microsoft 365 ve Azure gibi çeşitli hizmetleri etkiledi. Sorunun, Orta ABD bölgesindeki hizmet yönetim operasyonlarında ve hizmetlerin bağlantı veya kullanılabilirliğinde sorunlara neden olduğu belirtildi. Microsoft, bu kesintiyi çözmek için çalışmalarını sürdürdüğünü ve kullanıcıları bilgilendirmeye devam edeceğini açıkladı

İnternette sorun var mı?

İnternette yaşanan sorun, Microsoft tabanlı yaşanan sorun dolayısıyla meydana geliyor. Microsoft yetkilileri, sorunun çözümü için çalışmalara devam ediyor.

HTTP/1.1 503 Service Unavailable nedir?

HTTP/1.1 503 Service Unavailable, bir web sunucusunun geçici olarak hizmet veremediğini belirten bir hata kodudur. Bu hata, genellikle sunucunun bakımda olması veya geçici olarak aşırı yük altında bulunması durumunda ortaya çıkar. Sunucu, isteği işleyemediğini ancak bu durumun geçici olduğunu ifade eder. Bu hata, kullanıcının daha sonra tekrar denemesi gerektiğini gösterir.

Editör: Erva Gün