Dünya

Uluslararası Af Örgütü, İsrail'in 'yarı çıplak' alıkoymasıyla ilgili "savaş suçu" açıklaması yaptı

İsrail'in Gazze'de onlarca Filistinli erkeği yarı çıplak halde soyarak kamyonlara yüklemesi kamuoyunda gündem yaratmıştı. Uluslararası Af Örgütü, söz konusu görüntülere ilişkin yaptığı açıklamada "Savaş ortamında ve işgalde işlenen insanlık dışı muamele, işkence, zorla kaybetme uygulamaları ve insan onuruna yönelik saldırılar savaş suçudur" ifadeleri kullanıldı.

Abone Ol

Haber Merkezi - İsrail ordusu, geçtiğimiz günlerde onlarca Filistinli erkeği ters kelepçeli, gözleri bağlı, yarı çıplak şekilde alıkoymuştu. Kamuoyunda olay yaratan görüntüleri Uluslararası Af Örgütü savaş suçu olarak niteledi.

Gözaltına kişilerin akıbetinin bilinmemesinin derin kaygıya neden olduğunu belirten Uluslararası Af Örgütü Orta Doğu ve Kuzey Afrika Direktörü Heba Morayef, "İsrail, zorla kaybedilen al-Waheidi ve Abdelwahed dahil 7 Ekim'den bu yana alıkonulan herkesin akıbetini ve nerede olduğunu açıklamalı. İsrail güçleri, alıkoyma gerekçelerini sunmalı ve özellikle birbirleriyle ve dünyayla iletişim kurması engellenen Gazzelilere, alıkonulan yakınlarıyla ilgili bilgi vermeli" açıklamasında bulundu.