İSTANBUL (AA) - Keman virtüözü Cihat Aşkın'ın sanat yönetiminde gerçekleşen Uluslararası Adra Fest 2024 Festival Akademisi sona erdi.

Edremit Körfez Bölgesi'nde gerçekleşen festivalde, Avlu Fatih Salonu, Ören Meydanı, Gömeç Dalış Köyü, Altınkum Sahili gibi açık hava alanlarında, eş zamanlı yapılan 18 konser binlerce müziksevere ulaştı.

Ören-Adramytteion Derneği yürütücülüğünde, 9 Ağustos'ta Adramytteion Kazı Evi'nde başlayan festival, Burhaniye Ören Meydan'ında 80 genç müzisyenden oluşan CAKA (Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları) ve Festival Orkestrası'nın konseriyle sona erdi.

Festivalde, Ahmet Hamdi Zafer, Alexander Mekaev, Ani Schnarch, Anton Niculescu, Barış Kerem Bahar, Burcu Hancı, Cem Babacan, Cihat Aşkın, Çağdaş Özkan, Davide Alogna, Dilbağ Tokay, Gonca Bilget, Hande Küden, Itzhak Rashkovsky, Melisa Uzunarslan, Sela Can Dökmeci, Teyfik Rodos, Zeynep Simge Acunaz Eytemiz ve Tarık Tal sahne aldı.

Deneyimli sanatçılardan oluşan ADRA Kuartet, CAKA Kuartet, Festival Orkestrası ve CAKA Orkestrası da festivalde sanatseverlerle buluştu.

Giresun'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi Giresun'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi

Bu yıl "dönüşüm" temasını taşıyan festival kapsamında konser, sergi, atölye çalışması, zeytinyağı tadımı, söyleşi ve gastronomi sunumları gerçekleştirildi.

Kaynak: aa