Trump'a bir saldırı girişimi daha yaşandı Trump'a bir saldırı girişimi daha yaşandı

Haber Merkezi - Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, İsviçre Radyo Televizyonu'na (RSI) verdiği özel röportajda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Ukrayna’nın, müzakereye oturma cesareti göstermesi gerektiğini ve bu konuda Türkiye’nin de arabuluculuk teklif ettiğini kaydeden Franciscus, uluslararası güçlerin yardımıyla müzakere edilebileceğini vurguladı. 

"Müzakere cesur bir ifadedir" diyen Papa Franciscus, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 

"Durumu görenin, halkını düşünenin, beyaz bayrağı kaldırma ve müzakere etme cesaretini gösterenin daha güçlü olduğuna inanıyorum. Bugün uluslararası güçlerin yardımıyla müzakere edilebilir. Müzakere cesur bir ifadedir. Yenildiğinizde, işlerin yolunda gitmediğini gördüğünüzde müzakere etme cesaretine sahip olmanız gerekir. Çekiniyorsunuz ama bu savaş, kaç ölümle son bulacak." 

"Türkiye süreci başlatmaya yönelik bir teklif yaptı"

Son olarak, zamanında müzakere yapılması çağrısında bulunan Papa Franciscus, arabuluculuk yapacak bir ülke aramak gerektiğini vurguladı. Türkiye'nin süreci başlatmaya yönelik teklifte bulunduğunu anımsatan Papa, "Bugün örneğin Ukrayna’daki savaşta arabuluculuk yapmak isteyen birçok ülke var. Türkiye süreci başlatmaya yönelik bir teklif yaptı. İşler daha kötüye gitmeden müzakere etmekten çekinmeyin" diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi