Haber Merkezi - UEFA'dan yapılan açıklamada, Avrupa Süper Ligi davasına ilişkin Avrupa Adalet Divanı kararının Avrupa Süper Ligi'nin onaylanması anlamına gelmediğini bildirildi.

Bununla birllikte, açıklamada, "Avrupa Adalet Divanı'nın bu kararı, Avrupa Süper Ligi'nin onaylanması veya doğrulanması anlamına gelmemektedir. Alınan karar, aslında UEFA'nın ön yetkilendirme çerçevesinde, önceden var olan ve zaten kabul edilmiş teknik bir eksiğin altını çizmektedir" diye belirtildi.  

Söz konusu açıklamada, "UEFA, kurallarının sağlamlığından ve özellikle bunların tüm Avrupa yasalarına uyduğundan emindir" ifadesi de yer aldı.

Arda Turan, Beşiktaş maçında temkinli olacaklarını söyledi Arda Turan, Beşiktaş maçında temkinli olacaklarını söyledi

"AB hukukuna aykırı"

Ayrıca, Avrupa Adalet Divanı, Avrupa Süper Ligi davasına ilişkin mahkeme kararı hakkında yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: 

"FIFA ve UEFA kuralları, Süper Lig gibi yeni bir kulüpler arası futbol projesini önceden onaylarına tabi kılmaktadır. Ama FIFA ve UEFA kurallarının; şeffaf, objektif, ayrımcılık yapmayan ve orantılı olmasıyla ilgili bir yapısı yok. FIFA ve UEFA'nın Süper Lig'in önceden onaylanmasına ilişkin kuralları, AB hukukuna aykırıdır." 

Editör: Esin Özdemir