Kültür-Sanat

"Üç Arkadaş", Malmö'deki 41. BUFF Film Festivali'nde yarışacak

Nursen Çetin Köreken’in yazıp yönettiği “Üç Arkadaş” filmi, Malmö’de düzenlenen 41. BUFF Film Festivali’nin uluslararası / resmi yarışma bölümünde yarışacak. Daha sonra filmi İzmir’de düzenlenecek 7. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali ulusal yarışma bölümünde gösterilecek.

Abone Ol

Haber Merkezi - Yönetmen Nursen Çetin Köreken’in yazıp yönettiği “Üç Arkadaş” filmi, 9 - 15 Mart  tarihleri arasında Malmö’de gerçekleşen ve dünyanın en prestijli Çocuk ve Gençlik Film Festivalleri’nden bir tanesi olan 41. BUFF Film Festivali’nin uluslararası / resmi yarışma bölümünde yarışacak. Film daha sonra, 26 Şubat – 2 Mart 2024 tarihlerinde İzmir’de gerçekleşecek 7. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali ulusal yarışma bölümünde gösterilecek.

Yapımcılığını Drama Yapım’ın üstlendiği, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, TRT desteği ve Bursa/Yenişehir Belediyesi iş birliği ile Golfo Mistico Production ortak yapımı olarak çekilen Üç Arkadaş filminde rol alan tüm oyuncular, Bursa’nın Yenişehir ilçesinde yaşayan amatör oyunculardan oluştu. Filmin başrollerinde Buse Demirağ (15), Halime Gülda Aydın (13) ve Görkem Sağ (14) ile Sarım Selim rolünde Mustafa Saraç bulunuyor.

Filmin yönetmeni Nursen Çetin Köreken, Bursa/Yenişehir’de yaşayan 100’den fazla çocuğa 10 ay boyunca Kamera Önü Oyunculuk, Sinema ve Yaratıcı Drama eğitimleri verdi. Başroller ve diğer rollerde eğitim ve atölyelere eksiksiz katılan 40 çocuk rol aldı. Köreken’in geliştirdiği ve üzerinde akademik çalışmalar yaptığı “Çocuklar İçin Sinema Oyunculuğu Metodu” kapsamında filmde rol alan çocuk oyuncular, kendilerine senaryo verilmeden filmdeki karakterlerini sundular. Nursen Çetin Köreken’in geliştirdiği bu metodu, çocuk oyuncuların aldıkları eğitimi, çocukların filme hazırlık aşamalarından filmin seyirci ile buluşana kadar tüm süreci anlatan “Sahne Çocukların” belgeselinin çekimleri film çekimleri sırasında sürdü.

Yönetmen Nursen Çetin Köreken’in senaryo aşamasından çekim aşamasına, kurgu aşamasından post prodüksiyon aşamasına kadar dinlediği Gazapizm’in Yol adlı şarkısı Gazapizm / Anıl Murat Acar’ın desteğiyle filmde bulunuyor.