Güncel

Türkiye'nin en bereketli topraklarında su alarmı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Çukurova çiftçisine gönderilen yasak hakkında iktidarı eleştirerek, “Çukurovalı çiftçiye ‘ekim yapmayın, su yok’ deniliyor. Dünya su sorununa çözüm ararken, bizde partili Cumhurbaşkanı vatandaşlarına hakaret etme ve yeni yasaklar getirme noktasında çalışıyor” dedi.

Abone Ol

Seyhan Sol Sahil Sulama Birliği tarafından Çukurova bölgesinde 102 mahalle muhtarlıklarına gönderilen yazıyı gündeme taşıyan CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, çiftçiye güzlük ekim yapılmaması yönündeki yasağın akıl almaz bir öngörüsüzlük olduğunu söyledi. 

Bulut tepkisini şu ifadelerle dile getirdi;

“Yaşar Kemal Çukurova’mızı romanlarında betimlerken, Sarı Sıcak’ta sulama kanallarına yer vermiştir. Çünkü Çukurova’nın bu bereketli topraklarına can veren bu kanallardan akan sudur, yer altındaki kaynaklardır. Ancak son senelerde en çok konuşulan bu bölgedeki susuzluktur. Aslında bu tüm dünyanın meselesi gerek iklim krizi gerekse küresel ısınma su sorunu geliyor diye sürekli gündem ediliyor. Ancak Türkiye’de her şeyden bir haber plansız, programsız bir hükümet var”

"Su girdilerini artıran ürünler yasaklanmış durumda, bunu en başından yapmalıydınız"

Tüm sorunların birincil kaynağının iktidar olduğunu belirten Bulut, şunları söyledi

"Bugün bir fenalık yaşanıyorsa bu iktidarın plansızlığı ve programsızlığı nedeniyledir. Belli ki tüm dünya su sorununu konuşuyor, tarımda yaşanan sorunu konuşuyor. Türkiye’de de bu sorun en başından beri var. Türkiye su fakiri bir ülke.Türkiye tarım girdileri geçmiş dönemlerde çok düşük iken bugün en pahalı ürünlerimiz tarım ürünleri. Geçim sıkıntısı yaşanıyor, ekonomik sorun gelir adaletsizliğini yaratmış durumda. Tüm bunlar varken planlama ve programlama yapması gereken iktidar aksine yumurta kapıya  geldiğinde kararlarını açıklıyor. Şimdi Çukurova’daki bölgede soğan ekmeyin diyerek su girdilerini artıran ürünleri yasaklamış durumda. Bunu en başından yapmalıydınız. Planlama yapılmaz günü birlik, vizyonsuz, bir yönetim yapılırsa bu; ülkenin doğal kaynaklarına, vatandaşına, çiftçisine, esnafına ihanet etmek olur, gelir adaletsizliğini körüklemek olur.”