Dünya

Türkiye ve Katar bulut teknolojilerinde iş birliği yapacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştirdiği Katar ziyaretinde, iki ülke arasında yapılan stratejik iş birliği görüşmelerinin ardından Türkiye ve Katar arasında teknoloji alanında köprü kurmak amacıyla Microsoft ile DTech Cloud tarafından mutabakat metni imzalandı.

Abone Ol

Haber Merkezi - Türkiye ve Katar arasında teknoloji alanında köprü kurmak amacıyla Microsoft ile DTech Cloud tarafından imzalanan mutabakat metniyle, iki ülke bulut teknolojilerine öncülük edecek. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştirdiği Katar ziyaretinde iki ülke arasında yapılan stratejik iş birliği görüşmelerinin ardından Türkiye'de teknolojinin gelişimi adına önemli bir adım atıldı.

Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleşen, Microsoft ile DTech Cloud'un bulut tabanlı teknolojiler alanındaki iş birliğine yönelik mutabakat metni imza töreninde, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani'nin huzurunda iki ülke arasında teknoloji alanında köprü kurmak amacıyla kritik bir mutabakatın imzalandığını vurguladı.

"Türkiye ve Katar arasındaki dijital köprünün daha da geliştirilmesine katkı sağlanacak"

Teknoloji ve bulut şirketi DTech Cloud ile Microsoft arasında kilometre taşı olacak stratejik iş birliğine şahitlik ettiklerini aktaran Kacır, şu değerlendirmelerde bulundu: 

"Bu işbirliğiyle başta Türkiye ve Katar'ın, ardından yakın coğrafyanın tamamının dijital dönüşümüne katkı sunulmasını amaçlıyoruz. Umuyorum ki bu işbirliği sayesinde yapay zeka, siber güvenlik, hiper ölçekli servisler ve analitik gibi yeni nesil çözümler alanında Türkiye ve Katar arasındaki dijital köprünün daha da geliştirilmesine ve genişlemesine katkı sağlanacak, bölgenin teknolojik liderliği üstlenilecektir."