Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin 42. Olağan Meclis Toplantısı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Meclis toplantısında Divan Kurulu’nda Başkan Tugay’ın yanı sıra; Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Nilüfer Bakoğlu Aşık ve Menteşe Belediye Meclis üyesi Seda Uslu seçildi.

Toplantıda, üç belediyenin birlikten ayrıldığı duyulurken 20 belediyenin de birliğe kaydı yapıldı. Yapılan kayıtlarla birlikte birliğin üye sayısı 151’e yükseldi.

Toplantının açılışında, dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Ofisi Sağlıklı Şehirler Ağı yöneticisi Kira Forune’nin video mesajının gösterimi yapılmasının ardından Tugay konuştu.

Sağlıklı toplum vurgusu yapan Tugay, “Genel kurulda aslında önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin sağlıklı kentler ağı olarak Türkiye’de daha sağlıklı bir çevrede daha sağlıklı bir toplumun yaşam sürmesi için daha aktif olma yolunda bazı kararlar alacağız. Bir taraftan üyelerimizin sayısını artıralım ama diğer taraftan da daha fazla üyemizi aktif olarak çalışmalara dahil edelim. Çalışmaları daha geniş bir tabana yayalım diye yola çıktık” dedi.

Birliğin üye sayısı 151'e yükseldi

Oturumda ayrıca birlikten ayrılmak isteyen ve birliğe katılmak isteyen belediyeler de açıklandı.

Belediye meclislerinde alınan kararla birlikte yönetimi AK Parti’de olan Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Başiskele Belediyesi ile Yeniden Refah Partisi yönetimindeki Gaziantep Oğuzeli Belediyeleri birlikten ayrıldı.

Birliğe İstanbul Alaşehir Belediyesi, İzmir Bayraklı, Beydağ, Bayraklı, Buca, Çeşme, Çiğli, Foça, Gaziemir, Karabağlar, Karaburun, Kemalpaşa, Kiraz, Menderes, Narlıdere, Seferihisar, Giresun Belediyesi, Giresun Bulancak Belediyesi ve Espiye Belediyesi ile Artvin Hopa Belediyesi katıldı.

Taksim-Kabataş füniküler hattı kapatıldı Taksim-Kabataş füniküler hattı kapatıldı

Birliğin bir sonraki meclis toplantısı 2025 yılı mayıs ayında Bahçelievler Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılacak.

Editör: Nur Yıldız