Spor

Türkiye, "Ruhun Yelkenleri" projesine ev sahipliği yapıyor

Türkiye, Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom'un desteğiyle düzenlenen uluslararası "Ruhun Yelkenleri" projesine 10-26 Ekim tarihleri arasında ev sahipliği yapacak. Etkinlikte, Türkiye dahil 6 farklı ülkeden gönüllüler yelken açacak.

Abone Ol

Türkiye, Beyaz Baston Derneği'nin yürüttüğü ve Rosatom tarafından desteklenen "Ruhun Yelkenleri" projesine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 10-26 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikte, Rusya, Türkiye, Kazakistan, Mısır, İngiltere ve Letonya'dan gelen gönüllüler bir araya gelecek.

Projede yer alacak ekipler, Marmaris-Antalya-Taşucu-Marmaris rotasında toplamda 700 deniz mili yol kat edecek. Antalya ve Silifke’de düzenlenecek "Ekstrabilite Günleri" festivallerinde de yer alacak katılımcılar, çeşitli yelken yarışlarına ve konserlere katılacak.

Proje Yöneticisi Oleg Kolpashchikov, bu yılın temasının "Ruhun Yelkenleri: Bir Yaşam Biçimi" olduğunu belirterek, etkinliğin sadece denizcilik değil, zorluklarla başa çıkmayı ve yeni beceriler edinmeyi öğreten bir yaşam felsefesini temsil ettiğini ifade etti.

Etkinlik kapsamında, 11 Ekim’de Sinop’ta ilk kez şehir sakinleri için bir atölye çalışması düzenlenecek. Ayrıca, 15 Ekim’de Antalya’da Uluslararası Beyaz Baston Günü etkinlikleri çerçevesinde yelken yarışı ve konserler yapılacak. Mersin'in Taşucu ilçesinde 19 Ekim’de Geleneksel Ekstrabilite Günü kapsamında bir Rus okulu ziyaret edilecek, tekne yarışları devam edecek. 21 Ekim’de ise Mersin Üniversitesi Silifke Meslek Yüksekokulu’nda öğrencilerle bir araya gelinerek Ekstrabilite felsefesi tanıtılacak.

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu, Engelliler Spor Federasyonu ve birçok engelli derneği gibi önemli sosyal yardım kuruluşlarının katılacağı etkinlik, geniş bir uluslararası katılımla gerçekleşecek.