Açılışının birinci yıl dönümünü kutlamaya hazırlanan Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi, uluslararası platformda iki önemli ödül kazanarak adından söz ettiriyor. Beyoğlu'nda tarihi Boudouy Apartmanı’nda yer alan müze, 21. Uluslararası İş Ödülleri'nde "Kurumsal Sosyal Sorumluluk" alanında "Stevie Ödülü"ne layık görüldü. Ödül, 62 ülkeden 3.600'den fazla aday arasından seçildi ve dünya genelinde 300’den fazla profesyonelin puanlamasıyla belirlendi.

Ayrıca, müze Dünya Sanat Günü "Wallace Hartley" Ödülleri'nde de büyük bir başarıya imza attı. Türk sanatına sunduğu katkılar ve sanat koleksiyonunu kalıcı bir müzeye dönüştürme başarısı dolayısıyla "2024 Sanat Kurumu Ödülü"nü kazandı.

Niğde 4. Gastronomi Festivali'nde Sancak konser verdi Niğde 4. Gastronomi Festivali'nde Sancak konser verdi

Tarihi Binada Sanat ve Kültür Buluşması

1953-2016 yılları arasında Türkiye İş Bankası Beyoğlu Şubesi olarak hizmet veren tarihi bina, 29 Ekim 2023'te Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi olarak kapılarını açtı. İstiklal Caddesi No.144 adresinde yer alan müze, hem tarihi yapısı hem de çağdaş müze anlayışıyla dikkat çekiyor.

Müze, Türkiye İş Bankası Sanat Eserleri Koleksiyonu'ndan 2.700'den fazla eseri sergiliyor. Sergide Osman Hamdi Bey, Şeker Ahmet Paşa, Hoca Ali Rıza, İbrahim Çallı gibi Türk resim sanatının önde gelen isimlerinin eserleri yer alıyor. Ayrıca BlackBox Salonu’nda çeşitli etkinlikler ve çocuklar için ücretsiz atölyeler düzenleniyor.

Yaratıcılık ve Tasarımda Daha Önce de Ödüller Aldı

Sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılanan müze, geçen mart ayında da MUSE Awards'ta "yaratıcılık" alanında altın, "tasarım" alanında gümüş ödül kazanarak başarısını pekiştirdi.

Daha fazla bilgi için müzenin resmi web sitesi olan issanat.com.tr ziyaret edilebilirsiniz.

Editör: Nida Çitler