Dünya

Türkiye ile BAE, 'kültürel' iş birliği yapacak

Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında yapılan anlaşma, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla yürürlüğe girdi. Söz konusu anlaşmayla, iki ülke, kültür alanında deneyim, bilgi ve uzmanlık alışverişi paylaşımında bulunacak.

Abone Ol

Haber Merkezi - Türkiye'nin Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile yaptığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan anlaşma, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Anlaşma kapsamında, söz konusu taraflar; özellikle anıtlar, miras, sanat, kütüphaneler ve yaratıcı endüstrilerle ilgili olmak üzere kültür alanında deneyim, bilgi ve uzmanlık alışverişi, tarafların kültür, dil, edebiyat, sanat ve miras alanındaki çalışmaları, kütüphaneler arası iş birliği, kültürel ve sanatsal faaliyet ve etkinliklere katılım konularında iş birliğinde bulunacak. 

"Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Birleşik Arap Emirlikleri Hükümeti Arasında Kültür Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı" Dubai'de 14 Şubat 2022'de imzalanarak, iş birliğinin temelleri atılmıştı.