Haber Merkezi- Gazze’ye yardım amacıyla, 20 uzmandan oluşan hekim grubu, ilaç ve tıbbi malzemeler taşıyacak olan Cumhurbaşkanlığı uçağı, Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan kalkışa hazırlanıyor.  

Filistin, Ayşenur Ezgi Eygi için UCM'ye şikayette bulunacak Filistin, Ayşenur Ezgi Eygi için UCM'ye şikayette bulunacak

Ekip, Mısır Sağlık Bakanlığı ile yapılan planlamalar çerçevesinde El-Ariş Havalimanı'nda ve Refah Sınır Kapısı'nda kurulacak sahra hastanelerinin fizibilite çalışmalarını da gerçekleştirecek. 

 “Sahra hastaneleri ve ambulansların bölgeye sevkiyatı planlanıyor”

 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün akşam sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığına ait bir uçağın, ilaç ve tıbbi malzemelerle Mısır’a hareket edeceğini belirtti. Uçakta 20 uzmandan oluşan hekim grubu olacağını kaydeden Koca, "Ekibimiz, Mısır Sağlık Bakanlığı ile yapılan planlamalar çerçevesinde El-Arish Havalimanı'nda ve Refah Sınır Kapısı'nda kurulacak sahra hastanelerimizin fizibilite çalışmalarını da gerçekleştirecek. Bu faaliyetlerle eş zamanlı olarak Mısır Sağlık Bakanlığı tarafından iletilen ihtiyaç listesindeki ilaç, tıbbi sarf malzemesi ve tıbbi cihazların 3 kargo uçağımızla, El-Arish Havalimanı'na gönderilmesi planlanmıştır. Ayrıca gerekli koordinasyonun tamamlanmasının ardından, bir gemiyle sahra hastaneleri ve ambulansların bölgeye sevkiyatı planlanmaktadır" ifadelerini kullandı. 

Editör: Esin Özdemir