Münevver Karabulut cinayeti | Cem Garipoğlu’nun mezarı açılıyor! Münevver Karabulut cinayeti | Cem Garipoğlu’nun mezarı açılıyor!

Türkiye A Milli Takımı, EURO 2024 F Grubu ilk maçında Gürcistan ile mücadele etti. Ay-yıldızlı takım, Mert Müldür'ün ceza sahası dışından 26. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti. Gürcistan ise 32. dakikada Mikautadze'nin golüyle skora denge sağladı ve skor 1-1 oldu. Real Madrid'in yıldızı Arda Güler'İn 62. dakikada attığı golle Türkiye yeniden öne geçti ve 90+7. dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun golüyle sahadan 3-1 galip şekilde ayrıldı. Böylece Milli takım, EURO 2024'e galibiyetle başladı ve 3 puanı hanesine yazdırdı.

Mücadelenin 62. dakikasında rakip kaleye jeneriklik bir gol atan Arda Güler'i Cristiano Ronaldo'yu geride bırakarak Avrupa Şampiyonası tarihinde çıktığı ilk maçta gol atan en genç oyuncu olması ise, maça damga vurdu. Cristiano Ronaldo, golü 2004 yılında 19 yaşında ve 128 günlükken atmıştı. Arda Güler ise golü, 19 yaş 114 günlükken attı. Ayrıca A Milli Takım, Gürcistan karşısında ilk yarıda yaptığı 303 isabetli pas ile Avrupa Şampiyonası tarihinde en fazla isabetli pas yaptığı ilk yarıyı oynadı. Teknik direktör Vincenzo Montella, sağ bek Zeki Çelik'i riske etmedi ve yedeğe aldı.sağ bekte Zeki Çelik yerine Mert Müldür'e görev verdi. Montella, dün düzenlenen basın toplantısında milli oyuncuyu riske etmek istemediğini belirterek "Tamamen toparlanmasını bekleyeceğim" demişti.

A Milli Takım'ın Gürcistan ile oynadığı karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da, maçı tribünden izledi. Bakan Bak maçı; UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, A Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop ve TFF Yönetim Kurulu üyeleri ile beraber izledi.

Editör: Deniz Ali Tatar