Spor

Türk spor dünyası 'hakeme saldırı girişimi'ne tepkili

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın, Süper Lig'in 15. haftasında dün oynanan Çaykur Rizespor maçı sırasında hakem Halil Umut Meler'e yumruk atması büyük tepki topladı. 1-1 berabere kalınan maçtaki saldırı sonrası ligler ertelendi ve olaya ilişkin soruşturma başlatıldı. Saldırı sonrası Türk ve dünya spor kulüpleri ile sporcular saldırıya sessiz kalmadı.

Abone Ol

Haber Merkezi -  Süper Lig'in 15. haftasında dün oynanan Çaykur Rizespor - Ankaragücü maçında yaşanan 'yumruk' skandalı sonrası, Türk ve dünya spor kulüpleri ile sporcular saldırıya sessiz kalmadı. MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın, maçın hakemi Halil Umut Meler'e yumruk atması büyük tepki topladı. Konu hakkında ilk açıklama ve özür metni Ankaragücü'nden geldi. Ardından diğer kulüplerdende saldırıya kınama geldi. Takımın teknik direktörü Emre Belözoğlu ise, soru almayacağını ve anlayış istediğini belirterek, "Bugün için ne söyleyeyim ki? Sadece çok üzgünüm, başka bir şey söylemek istemiyorum." dedi.

ANKARAGÜCÜ

MKE Ankaragücü Kulübü olarak bu akşam yaşanan hadisenin üzüntüsü içerisindeyiz. Eryaman Stadı'nda karşılaştığımız Çaykur Rizespor karşılaşması sonrası yaşanan üzücü olaydan dolayı Türk futbol kamuoyundan ve tüm spor camiasından özür dileriz.

BEŞİKTAŞ

Beşiktaş JK Yönetim Kurulu Açıklaması: Şiddeti Kınıyoruz!

Trendyol Süper Lig’in 15. haftasında MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor kulüpleri arasında oynanan müsabakanın ardından maçın orta hakemi Halil Umut Meler’e yapılan saldırıyı kınıyoruz. Şiddete maruz kalan hakem Halil Umut Meler’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, üzücü hadiselerin bir daha yaşanmaması için gerekenlerin ivedilikle yapılmasını talep ediyoruz.

Bu gece Ankara’da gerçekleştirilen saldırılar, bir kez daha, Türk futbolunun marka değerine, futbolun emekçilerine, futbola aşık çocuklarımızın ve gençlerimizin hayallerine ve tribünlerde sayılarının artmasını temenni ettiğimiz ailelerin güvenliğine karşı yapılmıştır.

Türk futboluna hak ettiği gerçek itibarı yeniden kazandırmak amacıyla, yetkili tüm kurumları gereken tedbirleri almak için göreve çağırıyor, Beşiktaş JK olarak bu yöndeki her çalışmaya sonuna dek destek vereceğimizi ilân ediyoruz.Hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırıyı bir kez daha kınıyor, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Saygılarımızla.

TRABZONSPOR

Sporun Fair-Play kuralları içerisinde geçmesine yönelik mücadelemizi sürdürürken bu akşam yaşanan çirkin saldırı maalesef ülke futbolumuza büyük zarar vermiştir.
Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının bitiminde karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler’e yönelik saldırıyı kınamaktan öte lanetliyoruz!
Devletimizin, sporun ruhuna tamamen aykırı bu hadiseyle ilgili gereğini yapacağını inanıyoruz.
Sayın Halil Umut Meler’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

GALATASARAY

MKE Ankaragücü – Ç. Rizespor maçının hemen sonrasında yaşanan olaylardan dolayı tarif edilemez bir üzüntü içerisindeyiz. Halil Umut Meler başta olmak üzere tüm hakem camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bu olayın sorumlularını en şiddetli şekilde kınıyoruz.

Bu gece, Türk futbolunun tüm paydaşları için yaptıklarını gözden geçirme ve düşünme vaktidir. Geçmişte ne yaşanmış olursa olsun, hepimiz bugünden tezi yok bir araya gelmeli ve bir parçası olduğumuz sorunları çözmek için hareket etmeliyiz.

Bu amaçla, geçmişte yaptığımız itidal çağrısını tekrar ediyor ve Kulüpler Birliği’nin 13 Aralık 2023 Çarşamba günü bu konuyu çözmek adına, tek gündem maddesiyle toplanmasını talep ediyoruz. Tüm futbol camiasına hatırlatmak isteriz ki; alınan hiçbir galibiyet ya da kazanılan hiçbir şampiyonluk, yaşanan en ufak acıdan daha kıymetli değildir.