Kültür-Sanat

Türk sinema tarihinde yeni bir rekor kırıldı

Abone Ol
Haber Merkezi - Türk sinema tarihinde, festivallerde gören alan jüriler konusunda, yeni bir rekora imza atıldı. Sinema Araştırmacısı Hayri Çölaşan'ın edindiği bilgilere göre, 2023 yılının ilk altı ayında düzenlenen ve sona eren film yarışmalarında, 366 jüri üyesi görev yaptı. Çölaşan, bu  366 jüri üyesi arasında 184 kişinin kadın olduğunu ve bunun Türk Sinema Tarihinde ilk kez olduğunu söyledi.
Festivallerin jüri üyelerini belirlerken kadın - erkek oranını da düşünmeleri gerektiğine dikkati çeken Çölaşan, yılın ilk 6 ayında en fazla jüri üyeliği yapanları ve 2 kez jüri üyeliği yapan isimleri de şu şekilde belirledi:
Saki Çimen (Müzisyen, Kısa Film Yönetmeni), Serdar Kökçeoğlu (Sinema Yazarı, Belgesel Film Yönetmeni) 3 kez, Ayla Kanbur, Biket İlhan, Derviş Zaim, Dilek Tunalı (Doç. Dr.), Gökhan Atılmış, Mine Pakel, Murat Aytaş (Doç. Dr.), Nesli Özalp Tuncer, Nilperi Şahinkaya, Nurdan Tümbek Tekeoğlu, Reis Çelik, Selin Yeninci, Serhat Karaaslan, Sinem İlterli, Tamer Levent, Tayfur Aydın ve Vuslat Saraçoğlu