Kültür-Sanat

Türk sanatçıların "Güncel Fermanlar" sergisi Tokyo'da

Türkiye ile Japonya'nın diplomatik ilişkilerinin 100. yılı dolayısıyla Yunus Emre Enstitüsü Tokyo Türk Kültür Merkezi'nde açılan "Güncel Fermanlar" sergisi, Türk çağdaş sanatının modern yorumlarını Japon sanatseverlere sunuyor.

Abone Ol

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Tokyo Türk Kültür Merkezi, Türk sanatçılarının eserlerinden oluşan "Güncel Fermanlar" sergisine ev sahipliği yapmaya başladı. Türkiye ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yılı kapsamında düzenlenen serginin açılışı, Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Korkut Güngen'in katılımıyla gerçekleştirildi. 

"Güncel Fermanlar" sergisi, Türk çağdaş sanatını Japon sanatseverlere tanıtmayı amaçlıyor. Sergi, Türkiye'nin tarihi ve kültürel zenginliğini modern bir perspektifle ele alırken, geleneksel ile çağdaş sanat arasındaki köprüyü gözler önüne seriyor. Sergide, Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan "ferman" kavramı, sanatçılar tarafından yeniden yorumlanıyor.

Küratörlüğünü Hülya Yazıcı ve Erhan Lanpir'in yaptığı sergide, 15'ten fazla Türk sanatçının eseri sanatseverlerle buluşuyor. Sergi, 28 Ekim'e kadar YEE Tokyo'da ziyaret edilebilecek.