CHP'li Ağbaba: Tarım Bakanı tarımdan bihaber yaşıyor CHP'li Ağbaba: Tarım Bakanı tarımdan bihaber yaşıyor

Haber Merkezi - Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, Türk denizcileri Kaptan Aydın Hasırcı ve 4. Kaptan Okan Yüksel'in görev yaptığı Central Park isimli petrol tankerinin 15 saat sonra kurtarıldığını açıkladı. 

1701059358674-turk-murettebatin-da-gorev-yaptigi-gemiden-yemen-aciklarinda-iletisim-kesildi-2-3397-dhaphoto-1

Şüpheli korsanlık iddiaları 

Gemi işletmecisi Zodiac Maritime tarafından yapılan açıklamada, olay "şüpheli bir korsanlık" olarak nitelendirilerek, "Önceliğimiz gemideki 22 mürettebatımızın güvenliğidir" ifadelerine yer verilirken geminin Clumvez Shipping Inc'e ait olduğu aktarıldı. Zodiac Maritime, İsrailli milyarder Eyal Ofer'in sahibi olduğu Zodiac Group'unun bir parçası olarak biliniyor.

15 saat sonra kurtarıldı 

Dün akşam saatlerinde alıkonan gemi, 15 saat sonra gerçekleşen operasyon sonrası kurtarıldı. Denizcilik Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Aden Körfezi'nde iletişim sağlanamayan Liberya bayraklı Central Park tankerinin, şirketi ve Türk mürettebatı ile Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi (AAKKM) tarafından görüşme sağlanmış olup geminin 15 saat alıkonması sonrası kurtarıldığı ve tüm personelin iyi olduğu öğrenilmiştir" denildi.

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar