Güncel

Türk donanmasının Cumhuriyet geçidi Yunanistan'a nasıl yansıdı?

Türk donanması, Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla gerçekleştirilen törenlerde tarihinin en büyük resmi geçidini gerçekleştirdi.

Abone Ol

Haber Merkezi - 29 Ekim'de İstanbul Boğazı'nda gerçekleştirilen törende Türk donanması tarihinin en büyük resmi geçidini gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet erkanının Vahdettin Köşkü'nden takip ettiği tören dış basına da yansıdı. Yunan basını resmi geçidi "güç gösterisi" olarak tanımladı. 

Güç gösterisi vurgusu

"100'üncü Yılda 100 Gemi" ismiyle gerçekleşen resmi geçitte Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı fırkateynlerin, ada sınıfı korvetlerin, mayın avlama gemileri, amfibi gemileri, karakol gemilerinin, lojistik gemilerinin, hücumbotların, denizaltıların bulunduğu 100 gemi öncelikle adalar bölgesinde toplandı.

Türkiye'nin 100. yıl kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen resmi geçit Yunan basınında güç gösterisi olarak yorumlandı. Pronews, Ankara'nın "güç gösterisi" yaptığını vurguladı. Haberde ayrıca birçok sosyal medya hesabının o görüntüleri paylaştığı bağlantılara da yer verildi.

NATO'nun tebriği Yunan basınında

"Karditsastakra`da resmi geçit "Türk savaş gemileri Boğaz`dan (meydan okurcasına) geçiyor" başlığıyla verildi. Ayrıca NATO`ya bağlı hesapların da gemilerin geçişini alıntılayarak tebrik mesajları yayınladığına dikkat çekildi. ieidiseis.gr haber sitesinde başlık "Türkiye`nin güç gösterisi: 100 savaş gemisi `geçit törenine` çıkarıldı" denildi. Haberde "Törene aralarında Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK`ün de bulunduğu 20 savaş uçağı eşlik etti. Son olarak geçit töreni sırasında 101 top atışı yapıldı" ifadelerine de yer verildi.

Olympia sitesinde gemilerin Boğaz`dan geçişi için açık tehdit ifedesi kullanıldı. "Türkiye`nin bu açık tehdidinde dikkat çeken şey, X`teki (Twitter) Kuzey Atlantik ittifakına bağlı hesapların Türkiye`yi yıldönümünü tebrik etmesi" denildi.

Defancenet sitesinde, "Türkiye Cumhuriyeti`nin kuruluşunun 100. yılını kutlamak için 100 gemi köprünün altından geçerken, tüm Türk filosu Erdoğan`ın emriyle güç gösterisi yapmak üzere Boğaz`da toplanıyor" denildi. Iskra sitesinde, "Türk filosu ABD ve İsrail`e güç gösterisi yapıyor" denildi.