Türk Böbrek Vakfı Diyetisyeni Gökçen Efe Aydın, etlerin sindiriminin zor olduğu ve bazı noktala dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizerken, “Kesilen etler hemen tüketilmemeli, biliyoruz ki bazı yörelerde etler kesildiği gibi ocağa konulup sofraya getirilebiliyor. Sertliğinin gitmesi açısından 24 saat dinlendirilmesi oldukça önemlidir" dedi. 

Hürriyet'e konuşan Aydın, şu tavsiyeleri sıraladı: 

Aksi durumda sindirim zor olacağından özellikle mide rahatsızlığı olan kişilerin sıkıntı yaşaması kaçınılmaz olur. Ayrıca etler pişirilirken yağsız tarafları tercih edilmeli, kızartma ve kavurma yerine haşlama, fırında pişirme veya ızgara tercih edilmelidir. 

Haşlarken az su kullanılmalı ve suyu dökülmemelidir. Izgara yapılacaksa etin üzerinde kömürleşmiş bir katman oluşturmamak için et ve ateş arasında uygun mesafenin olması da son derece önemlidir. 

Zoonoz olarak adlandırılan ve hayvanlarda görülen bazı hastalıklar, etler çiğ veya az pişmiş tüketildiği insanlara geçebilir. Bu nedenle etler iyi pişirilerek tüketilmelidir. 

Biruni Üniversitesinde "Doğumsal Brakiyal Pleksus Yaralanmaları Sempozyumu" düzenlendi Biruni Üniversitesinde "Doğumsal Brakiyal Pleksus Yaralanmaları Sempozyumu" düzenlendi

İlave yağ konulmadan kendi yağında pişirilen etleri sebzelerle pişirmek veya etlerin yanında yeşil salata yemek besin çeşitliliği açısından önemlidir. Etlerde bulunmayan C vitamini bu şekilde vücuda alınabilir.

Muhabir: Ziya Burak Erol