31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde, Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak seçime giren önceki Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, İçişleri Bakanlığı'nın, seçim araçlarının yakıtını Keçiören Belediyesi'nin kasasından karşıladığı iddiasıyla kendisi hakkında soruşturma başlattığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını bildirdi. 

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Altınok, şu ifadeleri kullandı: 

AKP Sözcüsü Çelik: Herkes hesabını normal seçime göre yapıyor AKP Sözcüsü Çelik: Herkes hesabını normal seçime göre yapıyor

"Bazı basın yayın organlarında İçişleri Bakanlığı’nın seçim dönemine yönelik hakkımda soruşturma yaptığı iddiaları asılsızdır. Büyükşehir Belediye başkan adaylığım döneminde ne kendi aracım ne de benimle birlikte kampanyamda çalışan arkadaşlarımın araçlarının akaryakıtlarının belediyeden karşılandığı iddiaları kesinlikle doğru değildir. Yalandır, iftiradır. Adaylık sürecimde tüm araçlarımızın akaryakıtları özel bir akaryakıt istasyonundan temin edilmiş, ücreti de ödenmiştir. Bu tür yalan ve iftiralarla şahsım ve partim yıpratılmaya çalışılmaktadır. Kamuoyunun yanıltılmasını önlemek amacıyla bu açıklama hasıl olmuştur."

Muhabir: Kağan Karacehennem