İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Vahe Aliksanyan 100 yaşında hayata veda etti. Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve İstanbul Tabip Odası (İTO) Aliksanyan için başsağlığı mesajları yayımladı.

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi mezunu, İç Hastalıkları Uzmanı, Dr. Vahe Aliksanyan dün yaşamını yitirdi. 

Ülke tıbbına önemli hizmetler veren Aliksanyan için TTB ve İTO'nun sosyal medya hesaplarından başsağlığı mesajları yayımlandı.

Makarna fabrikasındaki patlamada müdür tutuklandı Makarna fabrikasındaki patlamada müdür tutuklandı

Türk Tabipleri Birliği: Derin üzüntü içindeyiz

Türk Tabipleri Birliği'nin 'X' hesabından paylaşılan başsağlığı mesajında, şu ifadeler yer aldı:

“Dr. Vahe Aliksanyan’ı ‘Teşhiste Temel Bilgi’, ‘Semptomdan Teşhise’, ‘Teşhisten Tedaviye’ gibi başucu kitaplarıyla mesleğimizin gelişimine ve meslektaşlarımızın eğitimine büyük katkılar sunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Vahe Aliksanyan’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz.Ailesine, yakınlarına ve sağlık camiasına başsağlığı ve sabır diliyoruz."

İstanbul Tabip Odası: Hekim camiasına başsağlığı diliyoruz

İstanbul Tabip Odası'nın paylaşımında ise şunlar kaydedildi:

“Acı Kaybımız, 1948 İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi mezunu, İç Hastalıkları Uzmanı, 1966'dan bu yana Surp Pırgiç Hastanesi'nde görev yapmakta olan çok kıymetli hocamız, üyemiz Dr. Vahe Aliksanyan’ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Sayısız hekimin başucu kitabı olan ‘Semiyoloji’ ve ‘Semptomdan Teşhise’ kitaplarıyla ülke tıbbına önemli hizmetleri olan değerli meslektaşımızın başta ailesi olmak üzere yakınlarının derin acısını paylaşıyor, tüm hekim camiasına başsağlığı diliyoruz."

Vahe Aliksanyan kimdir?

1924 yılında İstanbul'da doğan Aliksanyan, öğrenimini İncirdibi Protestan Okulu ve Pangaltı Mıhitaryan Lisesi'de tamamladı. 1948'de İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun Aliksanyan, 1955 yılında iç hastalıkları üzerine uzmanlaştı. Aliksanyan'a 1960'ta doçentlik payesi verildi.

Bununla birlikte, uzun yıllar Yedikule Surp Pırgiç Hastanesi'nde görev yaptı ve 'Surp Pırgiç' dergisinde makaleler kaleme aldı. 

Editör: Esin Özdemir