Politika

TSK'da kritik atama: Ordu komutanlıkları ve sınır hattında değişiklik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararnameyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) üç ordu komutanı ve dört ordu komutanlığında görev değişiklikleri yapıldı. Kararname, sınır ötesi operasyonlar ve kritik askeri bölgelerdeki komutanlıklarda önemli atamaları içeriyor.

Abone Ol

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararname, komuta kademesinde önemli değişiklikler getirdi. Üç ordu komutanının yerleri değiştirilirken, özellikle sınır hattındaki askeri birliklerde ve sınır ötesi operasyonlardan sorumlu komutanlıklarda kritik atamalar gerçekleştirildi.

T24'ten Sibel Yükler'in haberine göre,geçen hafta Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) kararlarıyla orgeneralliğe terfi ettirilen Metin Tokel, 1. Ordu Komutanlığı'na atanırken, 2. Ordu Komutanlığı'na ise Balyoz davasından beraat eden Levent Ergün getirildi. Bu atamalarla birlikte, TSK’nın sınır güvenliği ve operasyonel kapasitesini artırmaya yönelik yeni bir dönem başlatılmış oldu.

Genelkurmay Başkanlığı'nda da dikkat çeken atamalar gerçekleşti. Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Kemal Yeni, Genelkurmay 2. Başkanı olarak atanırken, Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı’na Hava Harp Enstitüsü Müdürü Korgeneral Yaşar Kadıoğlu getirildi. Bu değişikliklerle birlikte, geçen yıl Genelkurmay Başkanlığı görevine atanan Metin Gürak’ın kadrosunda da yeniliklere gidilmiş oldu.

Sınır hattındaki askeri birliklere  atama

Deniz Kuvvetleri’nde muharip birliklerin komutanlarında yapılan değişikliklerle birlikte, sınır hattındaki askeri birliklerde de önemli atamalar gerçekleşti. Suriye, Irak ve İran sınır hattındaki askeri birliklerin komutanlarının bazıları değiştirilirken, ülke genelinde hava harekâtlarından sorumlu üst düzey komutanlarda da rotasyon yapıldı.

Yeni kararnameyle toplamda 187 general ve amiral görev yerleri değiştirilirken, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde kapsamlı bir yenilenme süreci başlamış oldu. Bu değişiklikler, TSK’nın sınır ötesi operasyonlar ve iç güvenlik faaliyetlerindeki etkinliğini artırma amacı taşıyor.