Şebnem Korur Fincancı’nın, TSK’nın askeri operasyonlarda kimyasal silah kullandığı iddialarına dair açıklamaları nedeniyle Milli Savunma Bakanlığı’nın talebiyle açılan manevi tazminat davasının beşinci duruşması bugün Ankara'da görüldü. 

Duruşmada savunma yapan Fincancı, "Uluslararası bağımsız adli uzmanlar grubu üyesiyim. Bu, dünyanın her yerinde hak ihlallerini belgeleyen bir kurum. Bu olay söz konusu olduğunda açık kaynakların nasıl değerlendirilmesi gerektiğine ilişkin bir tutum oluşturdular. Bizler bu tarz olaylarda uzman olarak görüş bildiriyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin ve MSB’nin alınganlık gösterip onları aşağıladığım duygusuna kapılması ilginç. Ne kadar kötüleseler de dünyanın en önemli adli tıp uzmanlarından biriyim ben" dedi.

"İnsan hakları savunucusu görüş verdiği basın grubuna kimlik sormaz" diyen Fincancı, "40 yıldır bu işi yapıyorum insan hakları savunucusunun ilkeleri bellidir. Basına verdiğim görüşte de durumun araştırılması gerektiğini belirttim ben sadece ön tanı kısmını belirttim. Davanın reddini talep ediyorum'' diye konuştu.

Cevdet Yılmaz tarih verdi! Yeni başkanlık kuruluyor Cevdet Yılmaz tarih verdi! Yeni başkanlık kuruluyor

Fincancı’nın savunmasının ardından Mahkeme, tarafların esas hakkındaki son savunmalarını almak için duruşmayı 17 Ekim’e erteledi.

Editör: Erva Gün