Genel

TSK Personel Kanunu değişikliği ile ilgili çalışmalar sürüyor

Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu düzenlemesinde sona yaklaşıldı. Öngörülen değişikliklere göre kadro yetersizliği nedeniyle emekli edilen albaylar, emeklilik süreleri dolana kadar maaş alabilecek. Yeni düzenlemede sözleşmeli erlerin de servis hizmetinden yararlanabilmesi bekleniyor.

Abone Ol

Nihal Alp / Ankara

Milli Savunma Bakanlığı ihtiyaçları kapsamında hazırlanan Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi çalışmaları sürüyor.

Yürürlükteki kanun uyarınca kadro yetersizliği dolayısıyla emekli edilen albaylar, emeklilik süreleri dolana kadar maaş alamıyorlar. Değişikliğe göre kadrosuzluk nedeniyle emekli edilen albayların maaşlarının ödenmeye devam edilmesi öngörülüyor.

Sözleşmelilere servis

Teklifteki bir başka değişiklikle bugüne kadar servislerden yararlanamayan sözleşmeli erlerin de artık bu hizmete erişebilmeleri sağlanıyor.

Bu değişikliklerin yanı sıra Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı Yabancı Diller Enstitüsü'nün çalışma biçimiyle ilgili düzenlemeler de bu kanun teklifinde yer alıyor. Teklifte, okulda görev yapacak öğretim üyelerinin özlük hakları da düzenleniyor.

Anayasa Mahkemesi'nin iptal edip yeniden düzenlenmesini istediği maddeler de teklifte yer alıyor.