77. Cannes Film Festivali'nde The Apprentice filminin prömiyeri gerçekleşti. Yönetmenliğini Cannes ödüllü İranlı yönetmen Ali Abbasi'nin üstlendiği film, gösteriminin ardından 8 dakika boyunca ayakta alkışlandı. Eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın hayatını anlatan filmde, Marvel filmlerinde Kış Askeri karakterine hayat veren ABD'li oyuncu Sebastian Stan Trump'a hayat veriyor.

Emlak kralının siyasete atılmadan önceki halini canlandıran Stan'ın performansına övgü yağarken, Trump'ın ilk eşi Ivana Trump'a ise, Maria Bakalova hayat verdi. Abbasi, "Filmleri yeniden politik yapmanın zamanı geldi" sözleriyle festivalde dikkat çekerken, ayrıca Trump'a filmi de izletmek istediğini şu cümlelerle anlattı:  "Onun hoşlanmayacağı bir film olduğunu düşünmüyorum ama çok beğeneceğini de sanmam. Sanırım şaşırırdı, biliyor musun? Ve daha önce de söylediğim gibi, eğer Trump kampanyasındaki herhangi birinin ilgisini çekerse, onunla istediği yerde buluşmayı, filmin içeriği hakkında konuşmayı, bir gösterim yapmayı ve sonrasında sohbet etmeyi teklif ederim."

İran Dışişleri Bakanı Lübnan'ı ziyaret etti: İsrail Beyrut'u hedef aldı İran Dışişleri Bakanı Lübnan'ı ziyaret etti: İsrail Beyrut'u hedef aldı

Trump'ın kampanya sözcüsü Steven Cheung filmle ilgili "Bu saçmalık, uzun süredir çürütülmüş yalanları sansasyonel hale getiren bir kurgudur" dedi. 

Editör: Deniz Ali Tatar