Dünya

Trump, Facebook'u halk düşmanı olarak tanımladı

Eski Amerika Başkanı ve adayı Donald Trump, TikTok'un Amerika'da yasaklanmasının önünü açacak yasa tasarısına eleştiride bulundu. Yeni yasanın Facebook sahibi Meta'ya haksız avantajlar sağlayacağını söyleyen Trump, ayrıca Facebook'u "halk düşmanı" olarak tanımladı.

Abone Ol

Haber Merkezi - Başkanlığı döneminde TikTok'u yasaklamaya çalışan Donald Trump, kongreden geçmesi tartışılan TikTok'u yasaklmaya yönelik Amerika'da yapılan yasa tasarısını eleştirdi. Trump, teklifin Facebook'un sahibi Meta'ya haksız avantajlar sağlayacağını söylerken, Facebook'u "halk düşmanı" olarak tanımladı. ABD kongresi şu anda, TikTok'un ana şirketi ByteDance'i uygulamayı 30 Eylül'e kadar satmaya zorlayacak bir yasa tasarısını görüşüyor. Amerika Başkanı Joe Biden ise, TikTok'u yasaklayacak tasarının kongreden geçmesi halinde imzalayacağını söylemişti.

Trump verdiği bir röportajda, "TikTok piyasada olmadan Facebook'u büyütmek çok kolay. Ama ben Facebook'u halkın düşmanı olarak görüyorum" demiş ve kendini eleştirilerin hedefi haline getirmişti. Uygulamanın güvenilirliği konusunda sorulara cevap olarak Trump, "iyi yönlerinin de kötü yönlerinin de" bulunduğunu söyleyerek, "TikTok'u seven pek çok insan var. Uygulama olmadan delirecek pek çok genç çocuk var" dedi.